Based on 4.192 reviews
Personal care Baby & kids Pregnancy Sun care Gifts Blogs

Wat betekenen onze logo’s?

Wat betekenen onze logo’s?


Yay, goed dat je hier bent! Dat betekent dat je kritisch bent op de inhoud van je skincare producten. Wij van Naïf willen dat jij weer letterlijk naïef de winkel in kunt lopen, zonder te worden misleid zonder valse beloftes in het schap. Smooth talk doesn’t moisturize. Onze enige reden om dan ook een logo of stempel toe te voegen op onze verpakking is dan ook jou duidelijkheid geven in het koopproces. Heb je vragen over bepaalde logo’s? Feel free om ons een e-mail te sturen via info@naifcare.com of te bellen naar 070 221 0021


I’m Green Plastic

De groei van plastic is een steeds groter probleem. Daarom hebben we vanaf nu een tube die gemaakt is van suikerriet en we het I'm green TM logo voeren. Daar zijn we trots op! Normaal plastic wordt gemaakt van aardolie, terwijl deze vorm van plastic bestaat uit Ethanol, gewonnen uit 100% suikkerriet. Hierdoor wordt de uitstoot van CO2 (de carbon footprint) verkleind. Suikerriet wordt uit Brazilië gehaald, de grootste leverancier van suikerriet. Bij de productie hiervan komt veel restafval vrij. Restafval waar je nog heel veel mee kan, zoals het maken van (bio)plastic. Op deze manier gebruik je geen fossiele brandstoffen en wordt er niet extra voor gekapt, want de resten worden verwerkt. Mooi toch? P.s deze tube mag gewoon in de plastic bak!Wat betekent ons Vegan logo?

Het feit dat we geen gebruik maken van dierlijke producten zit al vanaf dag één verweven in onze filosofie. Zelf vonden we het geen fijne gedachte om gebruik te maken van dierlijke producten. Daarom zien we het ‘vegan logo’ ook niet als een commerciële truc, maar wel als noodzaak om mensen er van bewust te maken dat we plantaardige ingrediënten gebruiken. Wat weer helpt een keuze te maken als het gaat om skincare.

Aan het Vegan Logo kun je zien dat we geen ingrediënten gebruiken die afkomstig zijn van dieren. Plus: al onze producten zijn vrij van dierproeven,

wat ook voor de producten in het buitenland geldt.Zero Plastic Inside

In 2012 is de Plastic Soup Foundation begonnen met actievoeren tegen de microbeads, kleine stukjes plastic die via o.a. cosmetica in de natuur terecht komen. Plasticvrije merken krijgen daarom het “Zero Plastic Inside” logo en verklaren zo dat de producten 100% vrij zijn van microplastics. Voor meer informatie ga naar www.beatthemicrobead.org.Wat betekent het Triman Logo?

Het Triman logo vloeit voort uit de Franse regelgeving. Het symbool is bedoelt om jou ervan bewust te maken om materiaal te scheiden voor recyclage. Zo kun je Naïf tubes gewoon bij het plastic afval weggooien, vanuit daar wordt bioplastic zorgvuldig gescheiden van regulier plastic.Wat betekent het RSPO logo?

In enkele producten van Naïf wordt gebruik gemaakt van ingrediënten (sucrose palmitate) die afgeleid zijn van RSPO-gecertificeerde palmolie. Voor palmolie die onder de voorwaarden van de RSPO is geproduceerd, mag géén waardevol bos gekapt worden. Met de lokale bevolking zijn afspraken gemaakt over het grondgebruik. Ook verdienen de werknemers een fatsoenlijk salaris en is kinderarbeid verboden. Meer informatie hierover op www.rspo.org.

Wat gebruiken we niet?