Based on 4.192 reviews
Personal care Baby & kids Pregnancy Sun care Gifts Blogs

Naïf Responsibility

Naïf Responsibility

Just like our skin there’s no Planet B.

Natural Ingredients

Natural Distribution

Natural Packaging

Natural Office

Naïf Natuurlijke Huidverzorging

Changing the world of cosmetics

Elke dag werken we aan onze missie om zo natuurlijk mogelijk te zijn in alles wat we zeggen en doen. Van natuurlijke ingrediënten, natuurlijke verpakkingen, natuurlijke distributie… just natural. Dat vinden we heel gewoon, natuurlijk.

Natuurlijke ingrediënten

Difficult words don’t moisturize.Daarom gebruiken we alleen de meest natuurlijke ingrediënten zoals avocado olie, tomaten en amandelen. Een gedeelte van onze ingrediënten komt uit Nederland, zoals de tomaten, calciet, abrikozen, zonnebloemolie en kruiden zoals rozemarijn. Voor de andere ingrediënten zoals avocado olie, macadamia kiezen we voor het meest duurzame alternatief en streven hierbij naar een transparant grondstoffenplan inclusief lifecycle assessment medio 2020. Wil je meer weten over onze ingrediënten? Je vindt alle INCI’s (oftewel: Internationale Naamgeving voor Cosmetische Ingrediënten) hier!

Natuurlijke verpakking.

Voor de productie van plastic wordt gebruik gemaakt van aardolie. That’s one dirty business, één die wij liever niet steunen. Daarom worden de Naïf tubes gemaakt van bioplastic met als hoofdingrediënt suikerriet. Bespaar je met een 200ml tube zomaar 64 gram plastic! Dit halen we uit Brazilië, de grootste suikerleverancier ter wereld. Bij de productie hiervan komt veel restafval vrij. Restafval waar je nog heel veel mee kan, zoals het maken van plastic. Op deze manier gebruik je geen fossiele brandstoffen en wordt er niet extra voor gekapt, want de resten worden verwerkt. Mooi toch?

Bioplastic kan ook worden gemaakt van maïs of aardappelen wordt ook wel ‘biobased’ plastic genoemd. Alle tubes worden gemaakt in Wormerveer. Je herkent een bioplastic tube aan het bioplastic rondje op de voorkant en het I’m Green logo op de achterkant van onze verpakkingen.

Ons doel voor 2020: we werken eraan om ook in 2020 de doppen, pompflessen en spraypomps van bioplastic te maken. Nu is dat in verband met de stevigheid nog niet mogelijk.

Natuurlijke Verzending

In ons streven onze footprint te verminderen is logistiek een belangrijke factor. We produceren al onze producten in Nederland maar verkopen deze wél over de hele wereld.

Om de impact hiervan te beperken doen we diverse dingen, zoals cadeautjes bieden bij een hogere orderwaarde, zodat er niet voor 1 tube gereden wordt. Daarnaast kun je bij Naïf zelf bepalen waar en wanneer je pakketje wordt geleverd, zodat er minder bezorgpogingen nodig zijn. Ook vind je binnenkort een impactcalculator op de website, waarbij je je CO2 uitstoot kunt compenseren. Bij de Kids Essentials cadeauset worden de producten ingepakt met Flo-Pack biologisch afbreekbare opvulwokkels gemaakt van maiszetmeel. De verzenddozen zijn van FSC karton en de bedanktkaart van gerecycled papier.

It’s an add to cart kind of day!

Wat betekenen onze logo’s?


I’m Green Plastic

Onze tubes zijn gemaakt van bioplastic, met als hoofdingrediënt suikerriet. Per 200ml tube bespaar je 64 gram plastic!

In enkele producten van Naïf worden ingrediënten gebruikt die zijn afgeleid van palmolie (sucrose palmitate). Het RSPO certicitaat vertelt je dat de palmolie gebruikt in deze producten duurzaam geteeld is. Door de aanleg van palmolieplantages worden namelijk veel bossen gekapt. De RSPO zet zich in om palmolieteelt wereldwijd duurzamer te maken.

Weet jij wat je dagelijks door het doucheputje spoelt? Het ‘Zero Plastic Inside’ certificaat wordt uitgegeven door de Plastic Soup Foundation aan plasticvrije merken. Zo weet je zeker dat jouw cosmeticaproduct geen microplastics, zoals microbeads, bevat die in de natuur terecht kunnen komen.

Aan het Vegan Logo kun je zien dat we geen ingrediënten gebruiken die afkomstig zijn van dieren. Plus: al onze producten zijn vrij van dierproeven, wat ook voor de producten in het buitenland geldt.

Het kantoor achter de duinen…

Het Naïf kantoor aan de Haagsche kust inspireert ons iedere dag onze filosofie na te leven op de werkvloer. Dat doen we onder andere door:

  • vanaf 2019 vegetarisch te lunchen (op een maandelijkse portie Scheveningse kibbeling na) 
  • gebruik te maken van natuurlijke schoonmaakmiddelen en natuurlijke sanitaire voorzieningen van o.a Seepje, Yoni, Method, The Good Roll 
  • weer en wind de fiets te pakken dankzij de Naïf regenjas van gerecycle PET flessen (via Maium)
  • afval te scheiden (but that’s just common sense)
  • een plastic free en paperless office na te streven.

Question us!

In onze missie de wereld van cosmetica te veranderen zijn we hard op weg om een Certified B Corporation te worden. Daarbij streven we niet alleen naar de meest natuurlijke versie van onszelf, maar dagen we ook de mensen om ons heen uit dit te doen. Denk aan partnerships, producenten, leveranciers, distributeurs, maar ook de consument. Ook al is de oplossing soms namelijk niet aanwezig, door de vraag te stellen zetten we de wereld in beweging. Just like our skin, there’s no planet B.

Question us! Heb je een vraag over onze producten? Stel ze gerust, houd ons scherp! Mail naar info@naifcare.com of bel 070 221 0021

Voeg ons toe op WhatsApp (06 – 16 84 36 21), start een gesprek en stel je vraag. We reageren op werkdagen tussen 09:00 uur en 17:00 uur op je bericht.