Based on 4.192 reviews
Personal care Baby & kids Pregnancy Sun care Gifts Blogs

Zo werk je aan een gezonde weerstand!

Geposted von Eliza van der Laan am

Dagelijks vitamine C & antioxidanten

Een gezonde weerstand zit 'm in het onderhouden van je immuunsysteem, zorgen dat 'ie alles aan kan! Vitamine C werkt als een antioxidant in het lichaam, dat betekent dat 'ie schadelijke stoffen in het lichaam kan laten verdwijnen. Vitamine C vind je in citrusvruchten zoals sinaasappels, kiwi's en citroen, maar ook in groenten zoals spruitjes, paprika en aardappelen. Om genoeg vitamines binnen te krijgen is het belangrijk dat je de groenten niet te lang kookt, in weinig water. Met een dagelijkse cocktail van citroensap, sinaasappelsap en kiwi geef je je lichaam een flinke energieboost! Antioxidanten vind je o.a ook in rode bessen, frambozen en gember.

Genoeg slaap

Niks maakt je zo kwetsbaar als slaaptekort. Je voelt het aan alles als je te weinig slaapt, je kan minder hebben. Dit geldt ook voor je immuunsysteem, welke tijdens je slaap opnieuw wordt ingesteld en ontdaan van giftige stoffen. Een reset dus. Slaap je te weinig dan kan je lichaam ook minder hebben. Een virus, al dan niet griep of verkoudheid, pak je daardoor eerder op. Zorg dus voor minimaal 6-8 uur slaap voor een gezonde weerstand!

Persoonlijke hygiene regels (10 stuks)

Voorkomen is beter dan genezen! Om ervoor te zorgen dat bacteriën geen kans krijgen om die gezonde weerstand van je aan te vallen, zijn er aantal simpele dingen die je kunt doen. Daarom 10 hygiëneregels:

  1. Schoenen uit bij de deur (neem je bacteriën niet mee naar binnen) en pantoffels aan
  2. Houd je huishouden goed schoon (dweil regelmatig)
  3. Kleding was je vaker dan normaal, zo geef je bacteriën geen kans
  4. Neem dagelijks een douche en was je huidplooien goed
  5. Was je handen regelmatig en al helemaal voordat je gaat eten (wist je dat 50% van de Nederlanders zijn handen niet wast na een WC bezoek)?
  6. Probeer zo min mogelijk je gezicht aan te raken. Via je mond, neus en ogen kan een virus zich verspreiden
  7. Niezen of hoesten? Dat doe je in je elleboog
  8. Houd je nagels kort (zodat er geen bacteriën onder kunnen komen)
  9. Verwissel je tandenborstel regelmatig (minimaal om de 3 maanden)
  10. Beddengoed, minsten 1x per week wisselen en wassen op minimaal 40 graden

Fysiek en mentale beweging

Zit je thuis? Zorg dan toch voor een dagelijks portie beweging. Hierdoor houd je de bloedcirculatie op gang, waardoor afvalstoffen beter worden afgedreven. Denk aan een wandeling in huis tijdens het telefoneren, wat rek en strek oefeningen om de dag te beginnen, maar ook gedurende de dag. Tandenpoetsen? Balanceer per minuut (2 min totaal) op één been. Ook leuk om met kids te proberen! Kun je naar buiten, heb je bijvoorbeeld een tuin of balkon? Probeer dan wat vitamine D te scoren, dit helpt om andere vitamines beter op te nemen.

You've got this!

Bovenstaande tips zijn gebaseerd op de berichtgeving uit Italië en de voorzorgsmaatregelen van de Rijksoverheid. Heb je een tip, vraag of opmerking? Contacteer ons via info@naifcare.com of stuur ons een What's App bericht.

Lees ook: Tips om je handen te verzorgen