Based on 4.192 reviews
Personal care Baby & kids Pregnancy Sun care Gifts Blogs

5x Zo maak je van het badritueel pas echt een feest

Geposted von S. Trompetter am

Je kindje in bad doen is fijn. Het kan zorgen voor rust en regelmaat en zodra er bubbels bij komen kijken, wordt het natuurlijk helemaal leuk. Maar, niet ieder kind vindt het even fijn. Om het badritueel een upgrade te geven, wordt het voor iedereen een feest! 

Met de onderstaande tips en tricks wordt in bad gaan met je kleintje pas echt een feest. Immers, het is altijd leuk als er badspeelgoed bij komt kijken. En wat als je kindje helemaal niet blij wordt van bijvoorbeeld haren wassen? Ook daar zijn goede oplossingen voor. Lees hier meer.

1. Badspeelgoed

Zoals we al zeiden. Je kunt nooit genoeg badspeelgoed hebben. En tegenwoordig is er heel veel keus. Oli & Carol maakt fantastisch badspeeltjes van natuurlijk materiaal in leuke vormen als een bootje, een champignon. Of ga voor een bootje van gerecycled materiaal van Plantoys. Of zeef het water met het bad - en strandspeelgoed, gemaakt van plastic uit Nederlandse huishoudens van Zsilt. Everything is possible via www.ilovespeelgoed.nl. 

 duurzaam badspeelgoed

2. Spelletjes

Vind je kiddo het bad een beetje eng, dan zijn spelletjes een leuke afleiding. Wat denk je van kappertje spelen, als er haren gewassen moeten worden. Of dat je kind bijvoorbeeld eerst haren bij jou mag wassen. Koop leuke washandjes om de ogen te bedekken of zing liedjes om er echt iets vrolijks van te maken. Oh, en gebruik een milde shampoo. Die van Naïf prikt niet in de ogen.

3. Geen haast

Voor een badritueel moet je de tijd nemen. Als jij dit allemaal vlak voor het slapengaan gaat regelen, voelen je kinderen dat je haast hebt. Hier worden ze onrustig van. Kan ook betekenen dat ze niet uit bad willen komen en jij daar weer onrustig van wordt. Trek hier ruim een half uur voor uit. Van uitkleden tot pyjama aandoen.
 

4. Maak het gezellig

Dim het licht, zet een muziekje aan en zet bijvoorbeeld alle knuffels of poppen in een apart babybadje. Doe net of je hen ook aan het wassen bent. Zo betrek je letterlijk iedereen erbij en wordt het een grote gezellig boel in de badkamer.

 

5. You bring the bath, we bring the bubbles

En last but not least: zorg voor bubbels. De Naïf Relaxing Bath Foam zonder chemische schuimmiddelen, geeft lichte bubbels, wat zorgt voor groot badplezier!

 

Heeft jouw kind angst of écht een hekel aan in bad of de douche? Lees dan: Zo gaat je kind weer met plezier in bad