Based on 4.192 reviews
Personal care Baby & kids Pregnancy Sun care Gifts Blogs

Wat te doen bij baby eczeem?

Geposted von S. Trompetter am

Droge, rode plekken en een huidje vol met schilfers: eczeem. Niet fijn. Eczeem is een ontsteking van de huid. Bij de kleinste baby's zit het meestal op de wangen en de romp. Bij kinderen verplaatst het eczeem zich naar de ellebogen, knieholtes, polsen en enkels. De natuurlijke vetbarrière van de huid is bij eczeem minder aanwezig en daardoor krijgt je little one een droge huid. Lees hier wat je kunt doen én wat je niet moet doen.

Wat te doen bij eczeem

  • 2 keer per week badderen of douchen Dat is meer dan genoeg, echt.
  • Gebruik in bad een product op oliebasis Dat verzorgt de huid en voorkomt onnodig uitdrogen. Kies bijvoorbeeld voor Naïf Milde Badolie. Mét verzorgende ingrediënten als kamille en katoenzaadolie. Enjoy baby!
  • Dep de huid droog De huid van een baby is 5 keer zo dun als van een volwassene. Eczeem maakt de huid nog meer kwetsbaar. Nooit ruw droogwrijven dus, maar zacht deppen met een zachte doek of hydrofiel.
  • Smeren, smeren, smeren Smeer dagelijks met een Vette Crème, dan help je de huid herstellen. In een vette crème zit minder water dan in bodylotion, waardoor 'ie perfect is voor droge plekken. Je kunt Naïf vette crème veilig gebruiken op het lichaam en het gezicht. En het verzacht meteen de jeuk. Everything is better with cream on top.

Niet doen bij eczeem

  • Dagelijks in bad of onder de douche Water droogt de huid namelijk nog verder uit. Liever niet dus. Heet water maakt dit effect nog erger, dus let ook op de temperatuur.
  • De huid reinigen met zeep Zeep droogt de huid uit en dat verergert het eczeem. Ouch.
  • Ruwe stoffen dragen op de huid, zoals wol. Dit verergert de jeuk en de klachten.

Mijn baby heeft berg, is dat hetzelfde als eczeem?

Sort of. Berg is een huidaandoening in een lichte vorm van seborrhoïsch eczeem: een dikke, vettige en gelige uitslag met roodheid en schilfering van huid met veel talgklieren. Het komt voor op het hoofd, wenkbrauwen, de plooi tussen neus en wangen, achter de oren en op de borst. Net als eczeem kan dit geen kwaad en is het niet besmettelijk.