Based on 4.192 reviews
Personal care Baby & kids Pregnancy Sun care Gifts Blogs

TIP VAN ELIAN: SMEER ZINKOXIDE!

Geposted von am

Zinkoxide is namelijk een multifunctioneel ingrediënt dat afkomstig is van het Zink mineraal. Zinkoxide gedraagt zich als een fysieke barrière op de bovenkant van je huid, net alsof je een T-shirt aanhebt. Naïf maakt gebruik van zinkoxide omdat het natuurlijk en mild is. Het irriteert niet en veroorzaakt zelden allergische reacties. Het beschikt dus over de juiste eigenschappen om jouw huid en die van je kleine gezond te houden!

Zinkoxide wordt niet opgenomen door de huid en is daarom goed te herkennen aan de lichte witte waas die het achterlaat op je huid. Dit is dan ook het enige nadeel, maar je weet dan wel dat je goed gesmeerd hebt. Zinkoxide helpt zowel de UV-A als de UV-B straling te blokkeren, hierdoor wordt zinkoxide veel gebruikt als ingrediënt in cosmetica en- verzorgingsproducten. Je kunt hierbij denken aan make-up en/of zonnebrandcrème. Het zou dan straks ook een belangrijk ingrediënt zijn in de nieuwe Zonnebrand van Naïf.

Zinkoxide heeft ook een genezende werking voor de huid. Vanaf het moment dat je het op de beschadigde huid aanbrengt voedt het de huid met extra zink. Het genezende en verkoelende effect is de perfecte combinatie om luieruitslag te behandelen én te voorkomen. En wat helemaal fijn is, je kunt zinkoxide net zoveel en zo vaak op je eigen huid of die van je kleine smeren als je maar wilt.

Smeren maar!

Groet,

Dr. Elian Brenninkmeijer

expert-elian