Based on 4.192 reviews
Personal care Baby & kids Pregnancy Sun care Gifts Blogs

Dit thuiswerk-ritme wil jij ook!

Geposted von Eliza van der Laan am

Steeds meer en meer bedrijven maken gebruik van het 'thuis werk' beleid als gevolg van de verspreiding van COVID-19. Begrijpelijk, maar nu is het toch wel echt aan jou om te proberen net zo productief te zijn zonder je normale middelen en routines. Oof! En laten we eerlijk zijn... thuiswerken klinkt misschien als een luxe, maar het is zeker geen vakantie en productief zijn is makkelijker gezegd dan gedaan. But, no worries, want met deze 5 tips kun je gefocust en productief blijven!

Ready?

Let's get to it!

1. Begin je dag goed

Frisse start, haal een frisse neus buiten, hang even uit het raam, doe wat rek en strek oefeningen buiten in de tuin of op het balkon. Over rekken en strekken gesproken; voor moderne yoga en meditatie kan je gemakkelijk terecht op YouTube. Hier kan je alle soorten yoga challenges, cursussen en routines vinden. Waarom? Nou, zodat jij de dag goed kan beginnen! Just saying…

Tip: Om de dag goed te beginnen is het handig om minstens 15 tot 20 minuten te nemen om ervoor te zorgen dat je planning voor de dag haalbaar en productief is.

https://www.youtube.com/watch?v=--jhKVdZOJM&list=WL&index=2&t=0s

Yoga with Adriene '30 days of Yoga with Adriene'| Youtube video

2. Zorg goed voor je huid

Het is gemakkelijk om je normale huidverzorgingsroutine te vergeten als het anders gaat dan normaal. Dat is begrijpelijk. Maar toch is het héél belangrijk om je aan je normale huidverzorgingsroutine te houden. Zo kan je huid gezond blijven en heb je één ding minder om je zorgen over te maken!

Dus keep it simple door je gezicht te reinigen met een mild en kalmerend reinigingsmiddel, à la de Naïf Moisturizing Cleanser , een dagcrème aan te brengen, zoals de Naïf Nurturing Day cream , zonnebrandcrème (minstens SPF30) voor als je gaat wandelen (in de tuin) en de Naïf Nurturing Night Cream voor tijdens je welverdiende schoonheidsslaap!

 

Naif Face Kit

Schoonheidsroutine in een doosje 'The Naïf Face Kit' €49,95 | Face Kit met Naïf Nurturing Day Cream (t.w.v €22,95), Naïf Circular Scrub (t.w.v €22,95) en Naïf Nurting Night Cream (t.w.v €14,95)

Tip: Vergeet niet goed te slapen! Waarom? Nou, slaap is een belangrijk onderdeel van de huidverzorging. Tijdens de slaap gaat het lichaam namelijk in een herstellende fase, waarbij het ook collageen maakt. En zoals we allemaal weten is collageen ge-wel-dig voor de versterking, de elasticiteit en de hydratatie van jouw huid!

3. Creëer een thuiswerk-plek

Je werkplek inrichten; kies voor een ruimte die bij jou past, dat kan zijn de eettafel, maar bijvoorbeeld ook in de hoek van de woonkamer in de fauteuil met een bijzettafel. Een rommelige setting draagt bij aan creativiteit, wil je focus en aandacht - ga dan voor een opgeruimde werkplek. Plantje erbij, let's go! Zorg in ieder geval dat je je werkplek kunt verlaten als je pauze neemt

thuis werk, thuiswerken, inspiratie

Interiorjunkie 'Thuiswerkplek inspiratie'| afbeelding

Tip: zorg dat je werkplek goed belicht is, want veel natuurlijke licht zorgt voor meer energie.

4. Take a break!

Dan is het nu tijd voor pauze!

Hou je pauzes in stand. Zo zijn er verschillende technieken, denk aan de pomodoro - 25 minuten werken, 5 minuten rust. Na 4 pomodoro's pak je 30 minuten pauze. Of plan micropauzes van 5 minuten per uur of 2 min per half uur. Net genoeg voor een kop thee en plaspauze.

Daarna moet je met knedende bewegingen goed je handen masseren!

De 'Pomodoro-Tracker' is ideal voor dit klusje! Met deze timer kan je een werkroutine maken en je er aan vasthouden. Perfect voor mensen die een beetje hulp nodig hebben bij het timen van hun productiviteit!

 

https://www.youtube.com/watch?v=1znjHDiqBk8

The Timer 'Pomodoro Techniek' | YouTube video

5. Een geslaagde thuiswerkdag

En dat was 'm weer jongens!

Sluit de dag af met een avondwandeling, meditatie cursus of een yoga sessie. Verschillende yogastudio's en zzp-ers hebben tegenwoordig een online videokanaal waar je tegen een klein bedrag aan de les kunt meedoen. Namastay at home!

 

Uiteraard kun je ook simpelweg een warme douche of bad nemen, kaarsen aansteken, op de bank gaan liggen en Netflix kijken. The choice is yours! No judgement!

Voor meer lifestyle inspiratie check hier !