Based on 4.192 reviews
Personal care Baby & kids Pregnancy Sun care Gifts Blogs

Persbericht: 1.000 kinderdagverblijven smeren tegen huidkanker

Geposted von am

Naïf bekijkt het van de zonnige kant en maakt insmeren leuk

Den Haag, 7 juli 2016 – Zonverbranding in de jeugd is de grootste risicofactor voor het krijgen van huidkanker op latere leeftijd. De huid van kleine kinderen beschermen tegen de zon is daarom van wezenlijk belang. Om ouders hier nog meer bewust van te maken is Naïf een samenwerking aangegaan met meer dan tien kinderdagverblijforganisaties in Nederland, samen zo’n 1.000 vestigingen. Op elke vestiging worden ouders geïnformeerd en kinderen elke dag ingesmeerd met de nieuwe Protecting Sunscreen SPF 50 van Naïf. De Protecting Sunscreen van Naïf is verkrijgbaar bij Etos, apotheken, warenhuizen, kinderwinkels en online via www.naifcare.com. Van elk verkocht product doneert Naïf € 0,50 aan KWF Kankerbestrijding om bij te dragen aan de wereldwijde strijd tegen (huid)kanker.

De huid herinnert zich elke zonnestraal

In Nederland krijgen jaarlijks ruim 100.000 mensen de diagnose kanker. Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland, met jaarlijks ruim 15.000 nieuwe gevallen*. “Je huid herinnert zich elke zonnestraal vanaf het moment dat je geboren bent”, aldus dermatoloog dr. Elian Brenninkmeijer, betrokken bij de ontwikkeling van de Protecting Sunscreen van Naïf. “Het veelvuldig insmeren van kinderen zou daarom net zo logisch moeten zijn als het goed poetsen van hun tanden.” Naïf wil samen met onder andere Kindergarden, ZO Kinderopvang, Smallsteps en SWK Groep, ouders hier tijdig over informeren en bewustwording stimuleren. Ouders worden via allerlei kanalen op een leuke manier voorgelicht inclusief tips om veilig te zonnen. Zo is er een filmpje van Elian Brenninkmeijer te zien op: www.naifcare.com/tip-van-elian-zonnebrandcreme/. KWF is dankbaar dat Naïf zich ook inzet om ouders en kinderen bewust te maken van verstandig zonnen, wat de KWF campagne ‘smeren, kleren, weren’ ondersteunt*. De leidsters van de vestigingen smeren de kinderen elke dag in met de Protecting Sunscreen van Naïf. Tevens krijgen de ouders korting bij aankoop van een Naïf (zon)product.

“Je huid herinnert zich elke zonnestraal vanaf het moment dat je geboren bent”, aldus dermatoloog dr. Elian Brenninkmeijer

Kinderen willen niets liever dan plezier maken in de zon. Voor insmeren hebben ze weinig geduld; even stilstaan of liggen is vaak moeilijk. Naïf wil ouders dan ook helpen het insmeren met een zonnebrandproduct, voor kinderen én daarmee ouders, leuker te maken. Een aantal tips:
  • Smeer je kind thuis in; voor het aankleden of voor het weggaan naar het strand. Zo is het sneller klaar. Tegelijkertijd is het een duidelijk ritueel voor je kind. Eenmaal buiten moet de huid elke twee uur opnieuw ingesmeerd worden, dit is makkelijker als thuis alle plekjes al goed ingesmeerd zijn.
  • Zoek afleiding door tijdens het insmeren samen een leuk lied te zingen.
  • Vertel ondertussen leuke weetjes over het lichaam, dit helpt de kleintjes hun lichaam te benoemen; dit is je nek, buik, navel etc.
  • Laat je kind zelf ook meesmeren en maak het leuk; kijk eens hoe goed je dat kan!
  • Maak eerst een leuk figuur of gezichtje op de buik van je kind en smeer de crème vervolgens samen uit.
  • Als er vriendjes of vriendinnetjes bij zijn, is het vaak dolle pret om ze elkaar te laten insmeren (met jou als laatste check). Het is ook leuk een wedstrijd te doen wie het eerst zijn been, arm of buik goed kan insmeren.
  • Kortom, neem de tijd en maak het samen leuk, dan is het insmeren zo gebeurd!
“Een natuurlijk zonproduct zoals de Protecting Sunscreen van Naïf is wat ieder kind in de zon verdiend”, aldus dr. Brenninkmeijer.

Zonnebrand zonder rommel: Naïf Protecting Sunscreen SPF 50

Naïf vindt dat kinderen zo natuurlijk mogelijk moeten kunnen opgroeien. Naïf is daarom serieus over het beschermen van baby’s en kinderen tegen vervelende chemicaliën in huidverzorgingsproducten. Net als alle andere producten van Naïf bevat de nieuwe Protecting Sunscreen alleen de beste natuurlijke ingrediënten. Zo bevat de crème fysische minerale filters die erom bekend staan minder reacties te veroorzaken bij de (allergie) gevoelige huid. In tegenstelling tot andere zonproducten waar vaak chemische UV filters inzitten, die mogelijk schadelijk kunnen zijn voor de huid. “Een natuurlijk zonproduct zoals de Protecting Sunscreen van Naïf is wat ieder kind in de zon verdiend”, aldus dr. Brenninkmeijer. De Naïf Protecting Sunscreen SPF 50 is verkrijgbaar in een 100ml tube met een consumentenadviesprijs van €19,95. * bron: KWF Kankerbestrijding - (www.kwf.nl/zonnen)