Based on 4.192 reviews
Personal care Baby & kids Pregnancy Sun care Gifts Blogs

Naïf op bezoek bij Surfschool Hartbeach

Geposted von am

In 1971 is Hart Beach Scheveningen opgezet door Etkso Schuitema. In de Vissershaven was hij de eerste ondernemer, gespecialiseerd in surfplanken, surfpakken en zwemshorts. In 1984 kwam daar de surfschool bij op het strand van Scheveningen, niet meer dan 3 zeecontainers met een blauwwaterverfdak. Het familiebedrijf wordt al jaren met veel plezier voortgezet, inmiddels door de broers Romke (34) en Paul (38). In 2014 maakten zij van Hart Beach de eerste permanente locatie op het strand van Scheveningen. 365 dagen per jaar surfplezier!

Meet Romke...

  • Romke Schuitema
  • 34 jaar
  • 2 kids, 3e op komst

Jullie gaan lekker, vertel eens.

Ja, dat klopt! De winkel Hart Beach is in 1971 opgericht door mijn vader. In 1984 kwam daar de surfschool bij. Toen hij overleed, besloten mijn broer Paul en ik het bedrijf over te nemen en weer gezond te maken. Inmiddels, 47 jaar na de oprichting is Hart Beach niet meer weg te denken aan de Haagsche kust. Omdat er het hele jaar rond gesurft wordt, besloten we met de Gemeente Den Haag te praten over een vaste plek op het strand. Normaal gesproken worden alle strandtenten in oktober weer opgeborgen en in maart weer tevoorschijn gehaald. Wij zagen een kans en werden in 2014 de eerste vaste strandtent in Scheveningen.
"We zijn 365 dagen per jaar geopend"

Alles hier ademt surf...

Ja, dat is iets wat we erg belangrijk vonden. Ondanks dat mensen ook terecht kunnen voor suppen, skateboarden, hapjes en drankjes ligt de oorsprong van Hart Beach bij surfen. Alles wat we doen is uit de visie van surf; surffood (zoals de wipe out burger, broodje Noordzee), verse shakes zonder suiker, de surfschool.. Wist je dat 80% van onze bieren uit surfstreken komt? We willen dat mensen zich thuis voelen. En is er een nieuwe medewerker? Dan gaan we met zijn allen op de plank het water in als een soort ontgroening. Zo begrijpen onze medewerkers ook waar deze visie vandaan komt.

Hoe past Naïf in deze surfvisie?

Er komen hier ontzettend veel kids! De hele zomer door organiseren we Kids Surfcamps, waarbij de kinderen 3 dagen lang tot surfpro's worden opgeleid. Dan kun je dus denken aan zo'n 150 kinderen per week. Wij zien goede zonbescherming als onze verantwoordelijkheid. Daarom bieden wij de zonnebrandcrème van Naïf aan.

Hoe ben je bij Naïf gekomen dan?

Met twee jonge kinderen ben je al sneller bekend in de babymerken, haha, we gebruiken al de shampoos van Naïf. Daarnaast kende ik Sjoerd al vanuit de tijd dat we nog met zeecontainer op het strand stonden. Inmiddels zijn we buren, dus was de stap snel gemaakt. Naïf geeft een goed gevoel.
"Wij staan voor de beste surflessen, de beste beleving, daar hoort ook een goede zonnebrand bij"

Wat vind je van de nieuwe lijn voor volwassenen?

Ik sta al 14 jaar in de zon, dus mijn huid kan wel wat bescherming gebruiken. Ik gebruikte de vette crème voor baby's, maar ging naar de drogist op zoek naar een goede crème voor mannen met factor. Gevonden. 'Dat wordt dan €70,-', zei de verkoopster. Mijn pet viel af.
Over de nieuwe lijn van Naïf, Ik vind de uitstraling geweldig, het gevoel dat je krijgt wanneer je het in je handen hebt; dat je er er goed aan doet en gezond bezig bent. Het lijkt haast een medicijn, een doktersrecept. Het rauwe Naïf, ik hou ervan. En daarnaast heb je dezelfde kwaliteit van de €70,- pot, zonder rommel, voor een stuk minder!

Heb je nog tijd om zelf te surfen?

Ik werk hier 6 dagen per week, met twee kinderen en een derde op komst kom ik soms tijd tekort. Toch probeer ik de relaxte vibe vanuit Hart Beach altijd vast te houden. En ja, surfen hoort daar natuurlijk bij ;)

Heb je nog een wipe out voor ons?

Oke, komt 'ie: Hart Beach is dé plek in Scheveningen om het hele jaar zoveel mogelijk te surfen, chillen, shoppen en een lekker hapje te eten.

Oke, take care now!

Is jouw mini-me al ingeschreven voor Surf Camp? Dat doe je via de site van Hartbeach.

Lees ook: Naïf op bezoek bij partner Ziekenhuis Amstelland

Heb je je al ingeschreven voor onze nieuwsbrief? Dat kan hier. En volg ons gelijk ook even op Facebook en Instagram. Zo blijf je op de hoogte van nuttige informatie, aanbiedingen en ben je automatisch lid van de Naïf-community. Dat wil je.