Based on 4.192 reviews
Personal care Baby & kids Pregnancy Sun care Gifts Blogs

#MooiPraat met Florine Duif

Geposted von am

In #MooiPraat vragen we wekelijks een vrouw om haar beauty routine, beauty ritueel en wat schoonheid precies voor haar betekent. Deze keer is dat met Florine Duif, content creative bij Naïf, online entrepreneur met Florine Duif en The Mompany als bedrijven en mama van twee dochters. Tell us babe, hoe sta jij ‘s morgens op? Ik hoor langzaam de deur van de kinderkamer opengaan en vervolgens trappelende voetjes. Dat is de oudste die dan wakker is en altijd om papa roept. Denk jij natuurlijk: "Relaxt, kun jij even blijven liggen", en dat doe ik dan ook nog even. Daarna gaat mijn vriend douchen en sta ik rustig op om de jongste de fles te geven. Ik ontbijt altijd na het douchen en terwijl ik me opmaak. Oh well, niet ideaal, maar het is een beetje haasten om om 8 uur op school te zijn. Als ik die dag geen afspraken heb en vervolgens alleen thuis ben probeer ik altijd een half uur te mediteren. Serieus, sinds ik dit doe, is mijn dag zoveel relaxter! Wat is jouw badkamerritueel? In de winter douche ik vrij warm, of nou ja, heet. Heel slecht, I know. In de zomer douche ik vaak koud af. Ik doe eerst m'n lenzen in, spring onder de douche (haren wassen doe ik altijd 's avonds), en gebruik geen chemische douche- en badspullen meer. Mijn kinderen trouwens ook niet. Ik vind de scrub van Naïf heel fijn, die gebruik ik een keer per week. Heel fijntjes en ruikt lekker. Na het douchen dep ik mezelf droog (ik wrijf niet) en breng een dagcrème op in knijpende bewegingen. Eh whut? Net als bij een bindweefselmassage "rol" ik langzaam stukje voor stukje over m'n gezicht met m'n vingers. Zo wordt de doorbloeding beter, heb ik van horen zeggen... Maar eerlijk is eerlijk, je krijgt een frisse teint en je voelt je gelijk wakker! Goed vervolgens smeer ik me in met bodylotion of zoete amandelolie. Ik kleed me aan en ga ontbijten met de family. Hoe drink jij je koffie? Oké, komt-ie: decaf met haver- of amandelmelk. Meine Güte, denk je misschien, WHY? Maar ik kan oprecht niet tegen cafeïne. Ik word shakey, krijg trek in iets zoets en word er onrustig van. Melkproducten heb ik al jaren geschrapt en ik merk dat mijn huid sindsdien een stuk beter van is geworden! Beste huidverzorgingsgeheim? Oei, dat is denk ik een combinatie van: Reinigen, heel veel water drinken, insmeren met een factor (ik gebruik 50) en volle, verse producten eten. Ik ben ervan overtuigd dat wat je binnenkrijgt ook tot uiting komt in je huid. Jup... Ook wijn. Maar goed, het leven moet wel leuk blijven! Hoe ga je ‘s avonds naar bed? Kapot! Haha, nee hoor, vaak werk ik als de kinderen op bed liggen en ik merk dat ik dat niet te lang moet doen. Je slaapt toch onrustiger. Merk ik dat ik moe ben, maar het idee heb niet te kunnen slapen, ga ik een bad met lavendelolie. Vaak is dit na een drukke dag. Ik heb 's avonds wel een heel reinigingsritueel. Ik maak m'n gezicht nat met lauw water, haal m'n mascara er eerst af en gebruik vervolgens een cleanser. Daarna gooi ik een plens koud in m'n gezicht en doe een nachtcrème op en tegenwoordig een iets vettere oogcrème. Blijkbaar ga je dat soort dingen doen als je ouder wordt...