Based on 4.192 reviews
Personal care Baby & kids Pregnancy Sun care Gifts Blogs

Koningsdag: 5 dingen je die wél kunt doen dit jaar

Geposted von S. Trompetter am

Hoezee hoezee, met deze tips krijg je iedereen mee! Ondanks dat we Koningsdag dit jaar wederom op afstand vieren, kunnen we er toch een feestje van maken. En dat is wat we doen bij Naïf, want hé, het moet wel allemaal een beetje leuk blijven.

 

1. Koninklijk ontbijt 

Ontbijten als een koning, hoe doe je dat? Om te beginnen: rijkelijk! Dek de tafel feestelijk, schenk je jus d'orange in prosecco of champagne glazen (of maak er mimosa's van!😉) en regel lekkere broodjes, bijvoorbeeld kaneelbroodjes met sinaasappelkrullen erop. Ook leuk: triple yoghurt glaasjes in het rood/wit/blauw! Vul een glas of jampotjes met een laagje aardbeienjam, een dot yoghurt en top 'm af met blauwe bessen, hoezee! 

Oeh nog een tip: maak er een oranje picknick van! 

2. Organiseer Koningsspelen! 

Gezien buiten wel gespeeld mag worden: organiseer de Koningsspelen buiten in een park of in de tuin. Zo kun je het Houten Kubb spel doen, waarbij je houten blokken én de koning om moet gooien. Voor kinderen: zaklopen, outdoor hindernisbaan, met oranje stoepkrijt routes tekenen die je kunt lopen, fietsen, skateboarden, skeeleren of wandelen?

kubbs

3. Kingsday take away! Maak je eigen limonadestand!

De regels zijn duidelijk, horeca mag wel open voor take away . Oftewel; hup de keuken in en maak je eigen limonadestand! Leuk voor jezelf en voor de kids. Maak je eigen koek en zopie, denk aan oranje geglazuurde koekjes of cakejes. Of deze heerlijke, supermakkelijke carrot cake bliss balls

4. Digitale kleedjesmarkt - support your locals! 

Support your locals! Dankzij COVID hebben veel kleine winkels te maken met een overschot in de magazijnen. Veel grote partijen gaan stunten tijdens Koningsdag, maar kijk ook eens uit naar kleinere winkels, bijvoorbeeld boetieks of kleine shops in je straat of in het dorp. Tip: ook Naïf ruimt op, je vindt de aanbieding in de nieuwsbrief! 

5. Koningsbarbeque! 

Ja dan halen we het feestje  maar in huis toch? Maak een bijzondere avondmaaltijd, bijvoorbeeld een KoningsBBQ! Wel in oranje thema natuurlijk, denk aan gepofte zoete aardappel, gevulde oranje paprika voor op de groentespiesjes, een frisse salade met gegrilde wortel. Uiteraard gecomplimenteerd met een oranje drankje, denk aan oranje mocktails op basis van jus d'orange of oranje groentesap, aangelengd met gemberbier of koolzuurhoudend water met siroop. Schijfje sinaasappel erin en je bent good to go! (18+ tip: Aperol Spritz met een een laagje oranjesuiker op de rand en een schijfje sinaasappel of grapefruit doet het ook goed)

Door: Eliza van der Laan