Based on 4.192 reviews
Personal care Baby & kids Pregnancy Sun care Gifts Blogs

Feit of fabel: Met kleding aan kun je niet verbranden

Geposted von Eliza van der Laan am

Makkelijk gedacht; een t-shirtje aan en you're good to go! Toch is dit niet helemaal waar. In de feit of fabelreeks leggen we je graag uit waarom. Check it out!

Feit of fabel: Met kleding aan kun je niet verbranden

Niet waar. Kleding houdt een deel van de UV-straling tegen. Hoeveel? Dat is afhankelijk van de dikte en structuur van de stof. Je kunt door je kleding heen nog steeds verbranden: Een droog wit T-shirt biedt slechts een bescherming van SPF 15. Te weinig als je kind de hele dag buiten is dus.

Er is ook speciale kleding die UV-straling tegenhoudt. Deze kleding biedt een bescherming vergelijkbaar met zonnebrandcrème met SPF 50. Je kunt bijvoorbeeld een outfit van Beach and Bandits kopen. Handig voor op het strand, dat scheelt smeren. En draag een pet of hoed met een brede rand om je gezicht te beschermen.

Maar let op: alle lichaamsdelen die niet bedekt zijn moeten nog steeds goed ingesmeerd worden. Gebruik daarvoor zonnebrand met natuurlijke, minerale filters zoals Naïf zonnebrandcrème. Smeer jezelf en je kids goed in voordat je de zon in gaat en doe dit iedere twee uur opnieuw.

*bron: KWF Kankerbestrijding