Based on 4.192 reviews
Personal care Baby & kids Pregnancy Sun care Gifts Blogs

Dit zijn de voordelen van natuurlijke zonnebrandcrème

Geposted von S. Trompetter am

Nu de zon zich weer laat zien, wordt het ook tijd om te smeren. Ja, ook als het niet bloedheet is buiten. Want de UV straling is van kracht en kan je huid doen verbranden of verouderen. Willen we niet. De keuze voor zonnebrandcrèmes is groot, van sprays tot crèmes, SPF, maar ook de keuze tussen een chemische UV filter of een natuurlijke UV filter. Wij kiezen voor het laatste en leggen je in deze blog de voordelen uit van een natuurlijke zonnebrandcrème. Lees je mee? 

Wat is het verschil tussen een chemische en natuurlijke UV filter?

Vrij simpel, een chemische UV filter trekt in de huid en absorbeert daar de zonnestralen. De huidreactie die daarmee ontstaat zorgt voor je UV bescherming. Een natuurlijke UV filter legt een laagje op de huid welke de zon reflecteert. Hier worden mineralen voor gebruikt zoals zinkoxide of titanium dioxide. 

3 voordelen van een natuurlijke UV filter

1. Minder kans op huidirritatie 

Een chemische UV filter trekt in de huid en veroorzaakt een huidreactie. Helemaal prima, want UV bescherming is hoe dan ook ontzettend belangrijk. Wel kan het soms voorkomen dat de huidreactie ook een huidirritatie wordt. Denk aan rode bultjes, uitslag, jeuk, eczeem. Een natuurlijke UV filter legt een laagje op de huid, waardoor de kans op een huidreactie minimaal is. 

2. Direct beschermd

Zodra je een natuurlijke zonnebrandcrème opsmeert ben je beschermd. Geen inwerktijd van 30+ minuten, direct zorgeloos de zon in dus. 

3. Oceaanvriendelijk 

Wist je dat er jaarlijks circa 14.000 ton zonnebrandcrème de oceaan in verdwijnt? Uit onderzoek is gebleven dat het ingrediënt oxybenzone en octinoxate, gebruikt in zonnebrandcrèmes met chemische UV filters, schadelijk zijn voor de oceaan. Reis je naar Hawaii, Bonaire, Palau of de Maagdeneilanden, dan mag je daar per 1 januari 2021 zelfs niet langer smeren met een crème die deze ingrediënten bevat. Het koraal wordt namelijk aangetast en verbleekt. 

Wat zijn de nadelen van een natuurlijke UV filter? 

Doordat er gebruik wordt gemaakt van zinkoxide laten veel natuurlijke zonnebrandcrèmes een wit laagje achter op de huid. Om dit te voorkomen worden er nanodeeltjes toegevoegd, wat betekent dat de zinkoxide in zúlke kleine deeltjes wordt opgeknipt dat ze dus minder zichtbaar worden. Het schijnt dat deze deeltjes ook weer in je huid kunnen worden opgenomen, dus nano-free is toch wel onze lievelings. 

Naïf natuurlijke zonnebrandcrème 

Bij Naïf vinden we het belangrijk niet alleen onze huid te beschermen en respecteren, maar ook de natuur. De natuurlijke zonnebrandcrème van Naïf is gemaakt met zinkoxide en natuurlijke oliën. Oceaanvriendelijk, non-nano, vrij van microplastics, 100% vegan, in een tube van bioplastic. Sun, Sea, Sorry Free!

natuurlijke zonnebrandcreme

 

Naïf zonnebrandcrème is er voor  het hele gezin. Zowel voor baby's & kids en volwassenen

Door: Eliza van der Laan