Based on 4.192 reviews
Personal care Baby & kids Pregnancy Sun care Gifts Blogs

Blue beauty: Na groen gaan we nu blauw

Geposted von Sjoerd Trompetter am

Blue beauty is de nieuwste wave van duurzame cosmetica. Maar wat is het precies? Blue beauty draait om de impact die cosmetica heeft op de oceaan. Volgens het WNF belandt er namelijk elke minuut een vrachtwagen vol aan plastic in de zee. De term blue beauty is in het leven geroepen om de oceanen schoner te maken.

Het grootste probleem zit ‘m vaak in de verpakkingen. Van veel cosmeticamerken zijn die nog van plastic gemaakt en deze belanden vaak in de oceaan. Het is niet biologisch afbreekbaar en blijft dus bestaan. Niet oké. Goed om je hier bewust van te zijn en op zoek te gaan naar producten met verpakkingen die recyclebaar zijn. Bron: WNF

En dan hebben we het nog niet eens gehad over andere schadelijke ingrediënten in de producten. We moeten wat vaker stil staan bij wat er gebeurt met alles wat we door het doucheputje wegspoelen. Veel chemicaliën die in producten zitten zijn namelijk enorm schadelijk voor de zee. Denk aan parabenen en micro-plastics om er een paar te noemen. Dit zijn ingrediënten die in veel conditioners, shampoos en scrubs zitten.

Door samen wat meer te letten op wat we kopen voor in de badkamer, draagt iedereen zijn steentje bij aan een schonere oceaan. Hieronder hebben we een aantal oceaanvriendelijke alternatieven voor je op een rijtje gezet. Let’s go blue together!