Based on 4.192 reviews
Personal care Baby & kids Pregnancy Sun care Gifts Blogs

Binnenblijven? Deze 6 dingen kun je in huis organiseren!

Geposted von Eliza van der Laan am

Hey you!

Let's turn that frown upside down! Nu we dankzij het Corona virus verplicht binnen moeten blijven zijn we druk in de weer om onze kids te vermaken en zelf wellicht nog wat thuiswerk te verrichten. Voor wat extra inspiratie hebben we de 6 leukste knutselideeën voor je onder elkaar gezet. Van DIY badspeelgoed tot lasergamen in je eigen huis. Let's go!

1. Een picknick als ontbijt

Leg kleden neer op de grond, pak borden en bestek erbij en leg wat broodjes in de oven. Zet 'Summertimes' op de speakers en waan je op het gras. Het leukste is natuurlijk als er een echte picknickmand bij komt kijken.

2. Badplezier met DIY badspeelgoed!

Lekker ontbeten? Tijd om de badkamer in te duiken en de ruimte om te toveren tot spa. Zowel jongens als meiden vinden dit te gek. Maak je eigen badtoys, giet een flinke scheut badschuim in het bad en have fun! Een paar ideeën:

  1. Een gieter maken van een lege fles, prik gaten in de dop en gieten maar!
  2. Eigen sponsmonsters maken!
  3. Gooi eens een Glow in the Dark stick of ster in het bad. Licht uit, sfeerlicht aan en go! (bij kleine kids wel in het zicht blijven natuurlijk)
  4. Maak boten! Gebruik alles wat je in huis hebt, van lege avocado schillen tot flessenkurken, go!

PBS | DIY Sponge Bath Toy | Youtube Video

Handmadecharlotte |DIY SPONGE BATH BOAT TOY| Blogpost

3. Kleuren met Naïf

Ofwel: maak een kunstwerk. Of de kinderen nou groot of klein zijn, zodra je ze een groot stuk papier geeft, verf en kwasten worden het allemaal Picasso's. Misschien is het nog wel leuker om een echt schildersdoek te kopen.

Naïf A4 'Jungle Party' Kleurplaat
Naïf A4 'Sea Vibes' Kleurplaat

4. Maak een stormbaan

Genoeg geknutseld? Leg alle kussens op de grond, maak obstakels van lage meubels en maak zelfs een laserbaan. Niet geschikt voor de kleinsten, maar stiekem wel heel leuk. Ook voor jezelf.

One Creative Mommy | String Laser Maze | Blogpost

5. Slaap in een fort

Nu de dag weer aan z'n eind is, gaan we langzaam richting slaapkamer. Of nee, weet je wat, laat de kinderen gewoon onder de tafel slapen. Of in een tent! Leg matrassen op de grond, hang er doeken boven en geef ze een zaklamp. Laat het nachtelijk avontuur beginnen.

Fort woonkamer

The Littles and Me | Blanket Fort Family Night | Blogpost

6. Schrijf je eigen slaaplied

Baby's (en eigenlijk alle kinderen) vinden slaapliedjes fantastisch. Niet alleen omdat het ze helpt herinneren aan de nacht, maar ook omdat het vertrouwd voelt. Maak daarom eens een eigen, gepersonaliseerd slaaplied inclusief namen van je kroost en persoonlijke gebeurtenissen. Wedden dat je kind dit later heel waardevol vindt?

Heb je je al ingeschreven voor onze nieuwsbrief? Dat kan hier.