Based on 4.192 reviews
Personal care Baby & kids Pregnancy Sun care Gifts Blogs

Bedankt, mam! Deze dingen heb jij van je moeder

Geposted von S. Trompetter am

Je lijkt meer op je moeder dan je eigenlijk denkt. Er zijn gewoon dingen die je meekrijgt en die jij ook weer doorgeeft. En daar mag je trots op zijn. De onderstaande dingen willen we even extra benadrukken op Moederdag.

1. Je uiterlijk Kijk je kinderfoto's van je moeder terug, dan zie je waarschijnlijk een hoop van jezelf terug, en misschien ook bij jouw little one.

2. De blik die je in je ogen hebt wanneer je je mini-me knuffelt Alleen maar liefde. Die blik had jouw moeder ook. Prachtig.

3. Bepaalde uitspraken Waarbij je vroeger echt je wenkbrauwen optrok, maar die je nu zelf toepast. Sorry, history repeats.

4. Bewegingen Jij kan net zo bewegen als je moeder. Handgebaren als je praat, bewegingen met je mond. Kun je misschien nu nog niet terugzien bij je eigen kids, maar reken er maar op dat ze dit gaan nadoen!

5. Je intelligentie Onderzoek in Psychology Spot toont aan dat je de intelligentie meer van je moeder dan van je vader erft. Op het X-chromosoom, waar iedere man er maar één van bezit, bevinden zich tientallen genen die invloed hebben op intelligentie. Op het corresponderende Y-chromosoom, dat een man van zijn vader krijgt, bevinden zich behalve de genen die het geslacht bepalen nauwelijks andere genen. Tada!

6. Geborgenheid geven Niets zo fijn als de geborgenheid van je moeder, wanneer je bang was of verdrietig. Jouw twee armen geven deze veiligheid door.

7. De 'zeur' adviezen waar je later veel aan hebt 'Kom je wel op tijd thuis?', 'Bel je even?', 'Trek je wel een jas aan?'. JAAA, MAM! Dacht je vroeger. Nu ben je net zo bezorgd en dat is maar goed ook.

8. Tradities Mocht je vroeger ook altijd 'Toen Jonas in de Walvis zat' spelen in de vers gewassen lakens? Of kregen jullie een extra speciaal ontbijtje in het weekend? Grote kans dat jij dit ook doet.