Based on 4.192 reviews
Personal care Baby & kids Pregnancy Sun care Gifts Blogs

5x 'dit doen we niet meer in 2018'

Geposted von am

De jaarwisseling is weer in aantocht, heb jij je goede voornemens al klaar? We draaien het dit jaar om en strepen vooral af wat we niét meer gaan doen in 2018. Welke fails herken jij? Stressen Waarom doen we dat eigenlijk? Niet goed voor de mind en voor je skin. Diverse guru's hebben hier onderzoeken op los gelaten, waarop de conclusie luidt; relativeren en prioriteiten stellen. Hier zijn verschillende tools voor bedacht, zowel op werk (tip: lees vooral even het boek 'Getting Things Done' van David Allen) of in je privé leven (ook handig: Bedrock het boek) . Denk aan boodschappenservices zoals Picnic en Marley Spoon, vermijd oppas stress met Charly Cares en plan me-time in via Treatwell. Niet weten wat je op je huid smeert Maar liefst 70% van de vrouwen heeft geen idee wat er in haar skincare zit. Het woord zegt het eigenlijk al; care about your skin. Je huid neemt al genoeg schadelijke stoffen van buitenaf op. Daarom is het belangrijk om jezelf kritisch op te stellen als het om je skincare gaat. Check bijvoorbeeld eens onze 'no-go's in skincare en draai je tubes maar eens om in je badkamerkast. Je zult je verbazen hoeveel chemische rommel en 'marketingfluff' er in de meeste huidverzorging wordt gebruikt. Komt er niet meer in als je het ons vraagt. Gooi het weg en vernieuw je skincare routine. Zonde? Als je weet dat iets schadelijk is voor je huid, waarom zou je het dan blijven smeren? Zeggen dat we meer gaan sporten maar het toch niet doen Terwijl sommige mensen 'verslaafd zijn aan sporten' (geloof je het zelf!) lukt het jou maar niet jezelf naar buiten te slepen. Wist je dat het ongeveer 100 dagen duurt voordat een nieuwe routine is aangeleerd? Discipline, discipline, discipline. Hulp nodig?
  • Bedenk voor jezelf een duidelijke motivatie, een doel. Bijvoorbeeld een hardloopwedstrijd, afvallen, een niveau hoger in de yogaklas.
  • Knip je doel op in stukjes, maak het behapbaar zodat je de kleine resultaten kunt vieren en je geleidelijk naar je doel toe kunt werken
  • Tref de juiste voorbereidingen, zoals het avondeten, je ontbijt, het ontbijt van de kinderen inclusief lunchbox, gewassen sportkleren, you name it.
Minder dan 8 uur slapen We blijven het zeggen, maar toch lukt het ons niet: 8+ uur slaap. Structureel slaaptekort is niet alleen bevordelijk voor stress en gevaarlijk in het verkeer, maar is ook slecht voor je huid. Bij structureel slaaptekort wordt er meer cortisol aangemaakt. Een stofje dat de talgproductie verhoogt en waardoor er meer puistjes ontstaan. Ook zorgt het ervoor dat de huid sneller uitdroogt en er dof uit gaan zien. Slaaptips?
  • Besteedt aandacht aan je slaapkamer, fijn beddengoed, zachte kleuren
  • Geen blauwe schermen meer, minimaal 2 uur voor het slapengaan. Het slaaphormoon melatonine wordt hierdoor onderdrukt. Don't want that.
  • Nog even over dat sporten - liever niet te laat op de avond. De energie die dan vrijkomt houdt je wakker.
  • Me-time, neem een warme douche en sluit af met een fijn badkamer ritueel zoals een gezichtmassage met nachtcrème , een hoofdhuidmassage tijdens het wassen van je haren en een lichaamsmassage met een voedende bodylotion. Word je huid ook blij van.
AGV'tje Onze producten zijn niet voor niks vegan en cruelty free. Niet alleen willen we geen dierlijke producten gebruiken, het is ook niet nodig. In de Hollandse cultuur staat er wel nog vaak een AGV (aardappelen, groenten, vlees) op het menu. Probeer eens een vegetarische of veganistische maaltijd en verminder je de impact op het milieu. Wat zijn jouw goede voornemens voor 2018? Lees ook: dit worden de beautytrends voor 2018