Based on 4.192 reviews
Personal care Baby & kids Pregnancy Sun care Gifts Blogs

5 x Zo viert Naïf de lente

Geposted von S. Trompetter am

De lente, je zult merken dat je er blij van wordt. Het wordt lichter, alles bloeit en groeit en je wordt waarschijnlijk zelf ook iets meer happy en actiever. De vogels gaan zingen, je kledingstijl verandert, er worden letterlijk vruchten geplukt en ook voor jou geldt: oogst! Ofwel, tijd voor een nieuwe start. Je bent de afgelopen tijd bezig geweest met "jezelf opladen". Nu wordt het tijd om te bloeien. Om je een vliegende, nieuwe start te geven, komen we met wat tips!

1. Grote voorjaarsschoonmaak Maak niet alleen je huis schoon, maar ook jezelf. Eh, wat? Eet wat dit seizoen je te bieden heeft, gebruik alleen whole foods en check je skincare. Detox dus ook je badkamerkast. Gebruik alleen nog maar producten zonder schadelijke ingrediënten. Bij Naïf geven we je een duwtje in de rug. Naïf bevat namelijk alleen maar natuurlijke ingrediënten en geen chemische rommel. TIP: Download hier gratis Naïf's E-guide Spring Cleaning! Het voorjaarsschoonmaakschema voor je huid. 

2. Breng aandacht in je skincare routine Maar, was m'n oude routine niet oké? Dat kunnen we natuurlijk niet zeggen, maar je huid is je grootste orgaan. Tijd dus om daar aandacht aan te besteden. Laten we er sowieso een lente-uitspraak van maken: doe alles met aandacht. Dus: reinigen en smeren. 's Morgens en 's avonds. Trek 's ochtends net even iets langer uit om jezelf een goede massage te geven. Smeer jezelf van top tot teen in. Verwen je huid.

3. Vitamine D! Het wordt lichter en dit betekent ook meer kans op opname van Vitamine D! Het is heel belangrijk om jezelf in te smeren met een factor (never forget), maar weet wel dat je dan geen Vitamine D opneemt. Sta dus op, ga even tien minuten met je gezicht in de zon zitten en smeer je daarna pas in. Overigens is daglicht ook Vitamine D.

4. Sporten! Trek je hardloopschoenen aan, kijk of je ergens yoga op het strand kan doen of probeer een bootcamp klasje. Buiten sporten is goed voor je! Je bereidt je ten eerste voor op de zomer (hallo bikini body!), maar het is ook gewoon heel goed voor je. Je lichaam maakt een gelukshormoon aan en je bloedsomloop wordt gestimuleerd wat gelijk ook goed is voor je huid.

5. Detox je kledingkast Kijk wat je van je wintergarderobe nog kunt gebruiken. Kijk wat je van vorig jaar nog kunt gebruiken. Kijk of je een capsule wardrobe kunt samenstellen. Een wat? Van ieder soort kledingstuk één item. Dus: een jurk, een t-shirt, een broek, een vest of trui, een trenchcoat, een mooie sjaal, goede lingerie. Gebruik zachte materialen, investeer in kwaliteit en wees kritisch. Trends zijn super leuk, maar zorg dat de basis goed en clean is.

LEES OOK: Zo geef je je huid een voorjaarsschoonmaak