Based on 4.192 reviews
Personal care Baby & kids Pregnancy Sun care Gifts Blogs

4x positief nieuws over duurzaamheid

Geposted von S. Trompetter am

Bij Naïf bekijken we altijd alles van de zonnige kant. Ook in deze tijden. Want er gaat ook een heleboel wél goed. Lees hieronder onze favoriete nieuwsitems over duurzaamheid. 

 

De Nederlandse overheid voert statiegeld in op kleine plastic flesjes
Plastic Soup Surfer Merijn Tinga wil een eind maken aan de wegwerpcultuur. Dit jaar zette hij daarin samen met zijn team én gemeenschap van litter pickers een belangrijke stap. Na een grote Plastic Soup Surfer campagne beloofde de overheid namelijk om vanaf 2021 statiegeld in te voeren op kleine plastic flesjes. En dat gaat een heleboel zwerfafval voorkomen!

 

Zweden opende de eerste true cost supermarkt
Wat als de prijzen in de supermarkt gebaseerd zijn op de bijbehorende CO2-voetafdruk? Dit jaar is de nieuwe supermarkt The Climate Store in Zweden geopend waar je moet betalen met een CO2 budget Zo krijgen de klanten een wekelijks budget van 18,9 kilo CO2. Tof he?!

 

De app Too Good To Go redde dit jaar z’n 5 miljoenste maaltijd
Een derde van al het voedsel dat wereldwijd geproduceerd wordt, beland in de afvalbak. En daarmee is ook een derde van alle hulpbronnen (denk aan energie, water en de uitstoot van broeikasgassen) voor niets geweest. De app Too Good to Go – die pakketten voor een klein prijsje aanbieden die anders verloren gaan – redde dit jaar z’n 5 miljoenste maaltijd.

 

Nederlanders willen de positieve klimaateffecten van COVID-19 vasthouden
Maar liefst 71 procent van de Nederlanders wil de positieve klimaateffecten die zijn ontstaan door de coronamaatregelen behouden. Bijna de helft is zelfs bereid hiervoor het eigen reisgedrag blijvend aan te passen, zo bleek onlangs uit onderzoek. Niet eerder gaven zoveel mensen aan het klimaat belangrijk te vinden en hieraan ook zelf te willen bijdragen.

Bron: MaatschapWij