Based on 4.192 reviews
Personal care Baby & kids Pregnancy Sun care Gifts Blogs

5x voorkom een droge huid in de winter

Posted by S. Trompetter on

In de winter verandert de luchtvochtigheid. Dat heeft zijn weerslag op je huid. Met deze tips is jouw huid klaar voor barre tijden...

De temperaturen dalen, de verwarming gaat aan - koud, guur winterweer staat voor de deur. Je huidverzorging wisselt per seizoen, na een zomer smeren met lichte crèmes, geldt in de winter: 'hoe vetter, hoe beter'. Koud en guur weer, heeft zo z'n weerslag op je huid. Met deze tips is jouw huid winterproof.

 

1. Vermijd lang douchen

We maken ons er allemaal schuldig aan; een lange warme douche. Dermatoloog Elian Brenninkmeijer vertelt hierover; "een douche is net als afwassen, je wast het vetlaagje van je huid". Omdat de luchtvochtigheid verandert in de winter, heeft je huid al moeite om dit vetlaagje te behouden. Een paar minuten minder kan dus geen kwaad.

 

2. Gebruik je winterslaap!

Met de wintertijd, krijgen we straks weer een uurtje bij. Mooi, want tijdens je slaap wordt de vochtbalans gereguleerd en maakt je huid collageen aan, wat de huid elastisch houdt. Tip: Breng je nachtcrème in de winter wat dikker op. Kan geen kwaad.

 

3. Voordat je de deur uitgaat...

Eerst je huid beschermen! Start je dag met een goede laag dagcrème voor het gezicht en voorkom droge handen met een rijke handcrème. Hou je van buitensporten? Smeer dan voordat je de deur uitgaat een weer-en windcrème op het gezicht. Tip: deze crèmes worden vaak gemaakt voor kids, maar kun je net zo goed voor jezelf gebruiken.

 

4. Voorkom droge lippen!

Vermijd het 'labello' effect en smeer je lippen voor het naar buiten gaan in met een lippenbalsem o.b.v. natuurlijke vetten te gebruiken. Denk aan kokosolie, boter, zonnebloemolie, honing etc. Zorg er ook voor dat je de luchtvochtigheid in huis herstelt.

 

5. Neem langer de tijd voor je beautyroutine

Neem wat vaker 'me-time', met een fijn avondritueel. Zo worden verzorgingsproducten beter opgenomen op een vochtige huid, na een fijne douche bijvoorbeeld. Ook kun je de bloedsdoorloop van je gezicht stimuleren door jezelf een mini-bindweefselmassage te geven.