Based on 4.192 reviews
Personal care Baby & kids Pregnancy Sun care Gifts Blogs

Zo verzorg je de babyhuid met fris weer

Posted by S. Trompetter on

Het is de tijd van koude dagen, knisperende haardvuren, lange wandelingen. Heel fijn allemaal, maar de overgang van buiten naar binnen en andersom doet ook wat met de huid van je kiddo. Daarom is het goed om de baby- en kinderhuid in koude dagen goed te verzorgen! Hoe? Lees mee.

Naar buiten?

Met koude dagen is het belangrijk om de baby- en kinderhuid rijkelijk te verzorgen; de huid kan droog aanvoelen, rood worden of schraal. De Nurturing Cream bevat avocado- en amandelolie. Zo blijft de huid van je kind niet alleen soepel, het beschermt ook, zonder dat de huid wordt afgesloten. Uiteraard zonder dierlijke ingrediënten en rommel, want dat wil je niet. Ook uitermate geschikt voor jou!

 

Altijd in je mom bag

Waar de Nurturing Cream meer voor het gezicht/de wangen is, is de Body Lotion perfect voor het lichaam. Dit is écht zo'n crème die je altijd in je mom bag wilt hebben. Hij bevat iets meer water dan onze Nurturing Cream en voelt dus iets minder dik aan. Heerlijk dus om de kinder- en babyhuid soepel en zacht te houden. Zo fijn bijvoorbeeld na een lekker badje. En uiteraard met de herkenbare Naïf geur, wel allergeenvrij natuurlijk.

 

Voor fijne badmomenten

Na een flinke wandeling en veel pret is een warm badje 's avonds natuurlijk heerlijk. Maar, water droogt uit. En dat in combinatie met koude dagen en een warm huis, is niet heel goed voor de jonge huid. De Milde Badolie is zacht, maar niet glibberig. Met ingrediënten als kokos, katoenzaadolie en kamille. Ook tip voor jou; smeer jezelf onder de douche in met de badolie in plaats van een douchecrème. Weer eens iets anders en je houdt een lekkere zachte huid. 

 

LEES OOK: 10 tips om van je droge handen af te komen (en ze werken echt!)

Iedere dag plezier in bad

Kids vinden Bath Bombs sowieso de bomb. Maar vaak zit er allemaal rommel in waardoor de huid uitdroogt en dat is nou net niet wat je tijdens de koude dagen wilt. Onze Splashing Bath Bombs bevatten verzorgende, natuurlijke oliën zodat de huid soepel en zacht blijft én je kroost heeft een hoop lol! Prima activiteit, al zeggen we zelf. Er zitten 8 tabletten in een pakje, dus voor iedere dag één en één voor jou. In ieder van ons schuilt een kind ;-).

 

Extra tips

1. Dep de huid van je kind droog als het in bad is geweest in plaats van droog wrijven met een handdoek.

2. Is de huid van je kind erg droog, dan kun je bovenstaande tips, je kind ook laten badderen in een havermoutbadje. Of doe wat havermout in een washandje, maak het washandje nat en knijp het washandje uit over de huid. Is ook trouwens goed voor jouw huid.

3. Vermijd het dragen van wol direct op de kwetsbare kinderhuid, dit kan namelijk irriteren.

4. Vermijd warme baden of lange te warme douches. Warm water droogt uit. Als je je kind laat douchen of badderen, doe dit dan altijd op een lauwwarme temperatuur. Geldt ook voor jou!

5. Voor het hele gezin geldt: houd de luchtvochtigheid in je huis op peil. Dit is ook goed voor de huid. Een droge, warme lucht droogt namelijk uit. De ideale luchtvochtigheid in huis ligt tussen ongeveer 45% en 50%. Is het droger, zet dan bakjes water naast de verwarming neer. Kleine moeite, met goed resultaat.

 

LEES OOK: 10x huidaandoeningen bij baby’s & kids