Based on 4.192 reviews
Personal care Baby & kids Pregnancy Sun care Gifts Blogs

Zo slaap je als een roos tijdens je zwangerschap

Posted by S. Trompetter on

Hormonen, een groter wordende buik, maagzuur, benauwdheid; allemaal zwangerschapsbijkomstigheden die een goede nachtrust nou niet echt bevorderen. Slaap je nog wel goed? Nee? Naïf geeft tips zodat jij weer slaapt als een roos. Immers, een kind op de wereld brengen kost heel veel energie, dus alle beetjes slaap helpen!

1. Ritme, ritme, ritme Je zult merken dat wanneer je bijvoorbeeld met vriendinnen een avond uit bent geweest of iets anders tot laat hebt gedaan in de avond, je minder goed slaapt. Dit heeft alles te maken met ritme. Je zwangere lichaam houdt van ritme, dus probeer dit er zoveel mogelijk in te houden. Ben je overdag moe? Dan is slapen zeker een goede optie, maar kijk of je dan 's nachts nog wel slaapt.

2. Plassen = opstaan Oooh, door de groter groeiende buik en hormonen moet je veel vaker plassen dan normaal. Het is verstandig om na 8 uur 's avonds niks meer te drinken. Misschien nog een slok water bij het tandenpoetsen, maar that's it. Zo voorkom je dat je er drie keer per nacht uit moet.

3. Kies de slaaphouding waarbij jij je het lekkerst voelt Vaak is dat je linkerzij met een (voedings)kussen tussen je benen. Het ziet er misschien niet heel charmant uit, maar hé, who cares! It's all about you now.

4. Duik ontspannen je bed in Ga niet scrollen op je telefoon, leg je iPad weg en vermijd televisie vlak voor het slapen. Neem een warm bad of warme douche en smeer je in met een lekkere olie.

5. Maar eerst... Een frisse neus halen Het is niet onverstandig om na het eten nog even een frisse neus te halen. Loop een rondje buiten na het eten. Oké, we snappen dat je daar geen zin in hebt, but try! Kijk of je een betere nachtrust hierdoor hebt.

6. Koude kamer Het is niet verstandig om in een warme slaapkamer te gaan slapen als je zwanger bent. Je hebt het vaak al warmer dan normaal (in het begin soms kouder), dus zorg dat je slaapkamer gelucht is - zet eventueel een raam open - en zet de kachel uit.

7. Rusteloze benen Niets zo vervelend als rusteloze benen 's nachts. Dit is echt zo'n ding waardoor je geen slaap kunt vatten. Vaak heeft dit te maken met een bepaald tekort. Bijvoorbeeld ijzer of een bepaalde vitamine. Laat het checken bij je huisarts en vaak helpen de oplossingen wel!

8. Verschoon je bed Hoe lekker is het om te slapen in een schoon bed! Verschoon je bed daarom nu iets vaker dan normaal.

9. Piekeren Een zwangere vrouw kan aardig piekeren. Haar gedachtes stoppen niet. Enerzijds wordt ze "wattig" in haar hoofd, anderzijds manisch. Er zijn zat vrouwen die nog 's nachts op hun telefoon aan het shoppen zijn voor de toekomstige spruit. Herken je dit? Leg dan een boekje naast je bed en schrijf daarin alles op wat in je opkomt. Zo schrijf letterlijk je gedachten van je af.

10. Iets te eten naast je bed Ben je misselijk? Leg dan een pak koekjes naast je bed of droge beschuitjes. Je zult zien dat dit prettiger voelt in je maag en je dus minder snel wakker ligt van de misselijkheid.

LEES OOK: 8 x zo wees je lief voor jezelf tijdens je zwangerschap