Based on 4.192 reviews
Personal care Baby & kids Pregnancy Sun care Gifts Blogs

Woohoo! De Noordzee wordt schoner

Posted by S. Trompetter on

Goed nieuws: de afgelopen jaren is de Noordzee stukken schoner geworden. Uit onderzoek van Stichting De Noordzee blijkt dat er flink minder afval op het strand ligt.

 

Vergeleken met tien jaar geleden ligt er een kwart minder afval op het strand. Tussen 2001 en 2010 werden gemiddeld 388 stuks afval per honderd meter aangetroffen. En in de periode tussen 2011 en 2020 daalde dat naar 282. Wat vooral opviel is dat er een stuk minder ballonnen in de zee terecht is gekomen. Ballonnen zijn daardoor verdwenen uit de top vijf van meest gevonden strandafval. Dit komt vooral door de toename van gemeenten met een verbod op ballonoplatingen, allemaal dankzij jou! Whoop whoop, no more plastic soup! Bron: Stichting De Noordzee

 

Statiegeld op plastic flesjes

De afname van aangespoeld afval is volgens de stichting te danken aan verschillende zaken, bijvoorbeeld het terugdringen van plastic tasjes voor winkelend publiek. Toch drijft er nog steeds teveel afval op zee. Daarom zijn we natuurlijk hartstikke blij dat er statiegeld komt op kleine plastic flesjes per juli 2021. Daarmee zal naar verwachting ook het aantal plastic doppen op het strand snel verminderen. 

 

Wat doet Naïf?

Het probleem zit ‘m vaak ook in de verpakkingen. Van veel cosmeticamerken zijn die nog van plastic gemaakt en deze belanden vaak in de oceaan. Het is niet biologisch afbreekbaar en blijft dus bestaan. Goed om je hier bewust van te zijn en op zoek te gaan naar producten met verpakkingen die recyclebaar zijn. Bron: WNF

En dan hebben we het nog niet eens gehad over andere schadelijke ingrediënten in de producten. We moeten wat vaker stil staan bij wat er gebeurt met alles wat we door het doucheputje wegspoelen. Denk aan micro-plastics om er een paar te noemen. Dit zijn ingrediënten die in veel conditioners, shampoos en scrubs zitten.

Door samen wat meer te letten op wat we kopen voor in de badkamer, draagt iedereen zijn steentje bij aan een schonere oceaan. De producten van Naïf zijn vrij van plastics en zitten in verpakking van suikerriet.