Based on 4.192 reviews
Personal care Baby & kids Pregnancy Sun care Gifts Blogs

Waarom zonnebrandcrème het beste middel is voor een stralende huid

Posted by Elondra Faries on

Eerst een opfrissertje: waarom is zonnebrandcrème zo belangrijk?

Ah, lente en zomer. De geliefde seizoenen van het jaar waarin je eindelijk weer kunt gaan zonnebaden en meer tijd buiten kunt doorbrengen. Maar natuurlijk komen de seizoenen (en het zonnebaden) niet zonder eigen gevaren. Sterker nog, aangezien je huid één van de meest gevoelige en belangrijkste organen is, doe je er goed aan het te beschermen met zonnebrandcrème! En dat is niet vreemd of zo, want je huid is ook het meest blootgestelde deel van je lichaam.

Misschien denk je nu: "Maar ik gebruik al een dagcrème, nachtcrème, cleanser en scrub; moet dat niet genoeg zijn?". Ja en nee! Ja-- deze producten zijn geweldig voor een jonge, zachte en gehydrateerde huid. En nee, want ze kunnen niet die extra bescherming bieden die je nodig hebt tegen sterke UV-straling. In andere woorden, deze hydraterende producten zijn geen vervanging voor een zonnebrandcrème!

Het gebruik van een zonnebrandcrème is zelfs zo belangrijk dat het KWF adviseert om elke dag van het jaar en met name tijdens de warmere periodes je lichaam goed in te smeren! (lees hier meer over de gevaren van onbeschermd in de zon zijn).

Maar élke dag?

Ja, elke dag, want de zon beschadigt niet alleen je huid als de lucht helder en zonnig is. Het UV-licht dat van de zon komt, heeft namelijk het hele jaar door een stille invloed op de huid, of het nu bewolkt is, regent of zelfs sneeuwt! Dus als je jouw huid totaal onbeschermd laat, zul je het misschien niet eens merken totdat de effecten zichtbaar worden.

En over wat voor effecten hebben we het dan? Onderzoek heeft aangetoond dat een onbeschermde huid sneller vatbaar is voor o.a. bruine vlekken (hyperpigmentaties), zonnebrand en verminderde huidelasticiteit (bron: KWF). Yep, en voornamelijk dit soort beschadigingen kunnen je huid ouder laten lijken dan het eigenlijk is.

Voor het behouden van een gezonde, stralende en jonge huid is het daarom essentieel dat je, jezelf goed insmeert met zonnebrandcrème! Benieuwd naar hoe natuurlijke zonnebrandcrème jouw huid jong en stralend kan houden? Lees dan verder!

1. Houd je teint egaal

Het gebruik van natuurlijke zonnebrandcrème op het gezicht helpt om de teint gelijkmatig te houden. Schade door de zon is één van de vele oorzaken van ongelijkmatige huidtinten en diepe groeven in het gezicht. Het dagelijks aanbrengen van zonnecrème kan helpen met het verminderen van die effecten.

2. Zonbescherming behoudt het collageen in de huid

De zon is één van de grootste factoren die bijdraagt aan de veroudering van de huid. Het versnelt namelijk de afbraak van collageenvezels in de lederhuid, wat leidt tot de vorming van rimpels. Wij raden aan om een natuurlijke zonnebrandcrème te gebruiken met ten minste SPF 30 om de huid te beschermen tegen zonschade.

3. Voorkomt vroegtijdige huidveroudering

Iedereen wil een jongere, gezondere en stralende huid. Als je je nog in een leeftijdscategorie bevindt waar je nog geen fijne lijntjes en rimpels hebt ontwikkeld, zal het gebruik van zonnebrandcrème de komende jaren de verouderingssymptomen helpen tegengaan. Zelfs als je het gevoel hebt dat het te laat is: het is nooit te laat om te beginnen met het bestrijden van toekomstige rimpels.

Onthouden dus: het gebruiken van zonnebescherming is een effectieve en makkelijke manier om je huid goed te beschermen! Go for it!

4. Voorkom zonverbranding

Ouch, zonverbranding. Een onaangenaam rood en branderige huid is het gevolg. Maar naast dat een zonnebrand pijnlijk is-- beschadigt het ook je huidcellen en kan de huid hierdoor sneller slapper en gerimpeld worden. Om dit te voorkomen is het van belang om je goed in te smeren met een zonnebrandcrème met minimaal SPF30.

https://www.youtube.com/watch?v=8FhpS3J5ahc

RTL nieuws| Dit doet zonlicht met je huid| Youtube video

Nog meer tips nodig? Lees hier meer over het verschil tussen chemische en natuurlijke zonnebrandbescherming

Heb je je al ingeschreven voor onze nieuwsbrief? Dat kan hier.