Based on 4.192 reviews
Personal care Baby & kids Pregnancy Sun care Gifts Blogs

Waarom jouw verzorgingsroutine bijdraagt aan een gezonde mind

Posted by S. Trompetter on

Je huid weerspiegelt je gezondheid. En andersom werkt het net zo, de verzorging van je huid maakt je een gezonder mens. Je dagelijkse verzorgingsroutine draagt namelijk niet alleen bij aan een gezonde huid, maar ook aan een gezonde geest. We leggen je uit waarom:

Mindfullness in de badkamer

Mindfullness gaat over het leven in het hier en nu. Vaak zijn we in ons hoofd bezig met het verleden, denk je na over iets wat er is gebeurd, of in de toekomst. Je herkent het misschien wel, je staat onder de douche en denkt na over de dag die voor je ligt en wat je allemaal gaat doen. Bij mindfulness draait het om je bewust zijn van wat er op dit moment is. Denk aan het water van de douche dat op je huid valt, het schuim wat je over je lichaam voelt glijden, de warmte van het stoom dat zich in de badkamer verspreid. And so on

Tijdens het verzorgen van je huid ben je hier eigenlijk al mee bezig. Hoe vaak denk je aan iets anders als je je gezicht insmeert met een fijne crème bijvoorbeeld. Je let op hoe de crème zich evenredig verspreid over je gezicht, wellicht klop je ‘m nog zachtjes in rondom je ogen of masseer je hem in. Je kunt simpelweg niet aan iets anders denken en dus ben je mindful bezig. Hoppa, die heb je al in je zak.

Beslissingen maken draagt bij aan je zelfvertrouwen

Beslissingen maken in het leven is goed. Het geeft je een gevoel van controle, wat bijdraagt aan je zelfvertrouwen. Pakt je beslissing goed uit, dan is dat een extra bevestiging. Zo niet, dan heb je daar in ieder geval zelf controle over gehad. In de keuze van de producten die je gebruikt voor de verzorging van jouw huid geldt hetzelfde. Jij kiest wat jouw huid verdient en wilt het goed verzorgen. Daarom begeven we ons ook zo graag voor het schap, bekijken we alle potjes en verpakkingen en staan we open voor advies en kennis over ingrediënten. Je wilt je huid het beste geven. Een dure, houten vloer ga je tenslotte ook niet poetsen met bleekmiddel. Right? Je huid zal je dankbaar zijn.

Jouw verzorgingsroutine = zelfliefde = veerkrachtiger voor stress

Wellicht komt dit gevoel je bekend voor: het gevoel van altijd ‘AAN’ staan en niet ‘mogen’ ontspannen. Je bent altijd bereikbaar, hebt altijd mensen om je heen. En daarnaast moeten we ook nog eens ontzettend veel van onszelf, zoals de was, de boel opruimen, koken. Claim jouw tijd in de badkamer en gun dit jezelf. Het vergroot namelijk je zelfliefde. Hoe beter je voor jezelf zorgt, hoe veerkrachtiger je bent en hoe minder snel je emmer overloopt. Pak daar bovenstaande mindfulness oefening bij en hoppa, je hebt een heilig me-time moment gecreëerd. Bij Naïf hebben we alle producten voor de ultieme, natuurlijke verzorgingsroutine. Neem een kijkje in onze webshop en ontdek waar jij behoefte aan hebt.

 

Lees ook: hoe stress zich manifesteert op je huid