Based on 4.192 reviews
Personal care Baby & kids Pregnancy Sun care Gifts Blogs

Waarom je dagcrème niet als nachtcrème moet gebruiken

Posted by Eliza van der Laan on

Is het wel nodig om twee verschillende crèmes te gebruiken? Dagcrèmes, nachtcrèmes, crème is toch gewoon crème? Niet dus! Je huid is een complex orgaan, het is slimmer dan je denkt en werkt volgens onze biologische klok. Daarom heeft je huid dus op bepaalde momenten en tijden ook verschillende ingrediënten nodig.

Beschermingsmodus

Gedurende de dag probeert de huid zich te weren tegen allerlei schadelijke invloeden van buitenaf zoals airconditioning, uitlaatgassen, temperatuur, buitenlucht en uv-stralen. Je huid is dan in beschermingsmodus.

Herstelwerkzaamheden

's Nachts is de huid bezig met herstelwerkzaamheden. Het maakt dan sneller nieuwe cellen aan en is zuurstof en voedingsstoffen aan het circuleren om te zorgen dat jij die ochtend weer knap, gezond en stralend voor de dag kan komen.

Het verschil

Dat betekent dat de crème die je ’s ochtends aanbrengt je huid helpt beschermen. Een dagcrème bevat daarom vaak een zonnefilter en antioxidanten als vitamine E of C. Die heb je 's nachts niet per se nodig. Een nachtcrème ondersteunt juist bij het repareren van huidbeschadigingen en is dan ook rijker aan voedingsstoffen. Het bevat vaak verzorgende, voedende en vocht inbrengende of -vasthoudende ingrediënten. Een iets dikkere laag kan dan ook zeker geen kwaad. Eindstand, het heeft dus wel degelijk zin om twee verschillende crèmes te gebruiken. Onze dagcrème en nachtcrème doen dit alles ook nog eens zonder chemische rommel.