Based on 4.192 reviews
Personal care Baby & kids Pregnancy Sun care Gifts Blogs

Hey moms and dads, gun jezelf even wat me-time

Posted by S. Trompetter on

Pfoe wat een cliché hè, die me-time? We hebben het er te pas en te onpas over: "Laten we even wat me-time inlassen". Leuk hoor. Maar als ouder zijnde hebben we het toch een partijtje druk. Precies en daarom zijn alle clichés waar. Omdat we het onszelf gewoon moeten gunnen. Zeker in deze hectische tijden!

 

Als ouder zijnde heb je zoveel verantwoordelijkheden dat je altijd alles en iedereen op de eerste plaats zet, soms behalve jezelf. Eigenlijk helemaal niet logisch. Want je kunt pas bergen verzetten als je goed in je vel zit en dus niet als een uitgebluste theedoek door het leven gaat. You first. Je mag jezelf dingen gunnen. Jij bent het waard. Het zou heel gek zijn als je altijd alles iedereen van alles gunt en jezelf niks. Daarom: me-time. En neem er even de tijd voor.

 

Liggen de kids op bed? Nestel jezelf in op de bank en pak dat ene boek er weer eens bij. Ga in bad met de deur op slot. Besteed 's morgens net even wat extra aandacht aan je uiterlijk. Eet een stuk taart af en toe als jij dat wilt. Doe het. You're worth it.

 

Wees lief voor jezelf. Ben jij lief voor anderen, dan heb jij het recht om ook lief voor jezelf te zijn. Als moeder, als vader, als mens. It takes a village to raise a child, zeggen ze. Maar zorg ervoor dat jij de fundering bent die niet omver te krijgen is. Lief zijn voor jezelf. Punt.