Based on 4.192 reviews
Personal care Baby & kids Pregnancy Sun care Gifts Blogs

In 5 stappen je huid gezond in de winter

Posted by Sjoerd Trompetter on

Je huid krijgt aardig wat te verduren: Je komt uit een heerlijk warm huis waar de verwarming hoog staat, zo opeens in een ijskoude omgeving. En weer andersom, dag in dag uit. Schraalheid en uitdroging zijn het gevolg. Om je huid te balanceren tijdens koude dagen, kun je het volgende doen:

 

1. Maak je huid schoon

Reinigen is iets wat we allemaal moeten doen. Voor zowel de troep die je huid gedurende de dag opneemt, en voor de make-up die je draagt. Maar veel reinigingsmiddelen drogen uit en dat is nou precies wat je niet wilt tijdens de koude dagen. De Reinigende Face Wash bevat zonnebloemolie. De milky structuur met licht schuimende werking verwijdert onzuiverheden én hydrateert. En de cleanser is zo mild dat je 'm zowel 's ochtends als 's avonds kan gebruiken.

 

2. Eet gezond

Misschien onnodig om te zeggen, maar het is gewoon belangrijk. Goede vetten eten zorgt ervoor dat de vochtbalans in je huid op pijl blijft. Noten zijn daarbij ook erg goed voor een mooie huid. Dus verwen jezelf met de juiste voeding. In Powerfood van Rens Kroes lees je alles over wat je moet eten als je bijvoorbeeld sterkere nagels, glanzend haar of een stralende huid wilt.

 

3. Smeer je huid 's avonds en 's ochtends in

Nadat je je gezicht hebt gereinigd, wordt het tijd voor smeren. Niet alleen je gezicht, ook de rest van je lichaam. Onze dag- en nachtcrème bevatten verschillende soorten verzorgende oliën, zoals avocado- en amandelolie. Een verzachtende, natuurlijke combinatie van verschillende ingrediënten die de vochtbalans reguleert in de koude maanden. Tip: mocht je dagcrème nou in de winter niet rijk genoeg zijn, voeg dan een druppel olie toe. Liefst geurloos, zoals kokosolie of zonnebloemolie.

 

4. Vermijd hete douches

Blèh, deze tip is niet onze favoriet. Want hoe lekker is een warme douche of een warm bad? Heerlijk. Maar niet zo goed voor je uit. Warm water droogt je huid uit. Douche daarom lauwwarm. Mocht een lauwwarme douche toch niet echt je ding zijn, zorg er dan voor dat je handdoek lekker opgewarmd is. Zo kun je in ieder geval uitkijken naar iets warms. Maar geloof ons, alles went! En je voelt je er ook een stuk frisser door.

 

5. Vergeet je handen niet!

'Handen' zijn eigenlijk het ondergeschoven kindje. We vergeten ze vaak goed te verzorgen, terwijl ze toch echt één van de enige onbedekte delen van je lichaam zijn, die dus continu worden blootgesteld aan schadelijke stoffen en UV-stralen. En veel mensen hebben droge en ruwe handen in de koude maanden. Wat kun je doen? Ze goed insmeren met een verzorgende handcrème.

PS: Koud weer is misschien een aanslag op je huid, toch heeft het ook een groot voordeel. Het bevordert namelijk de bloedcirculatie, ook in het dunne gedeelte rondom je ogen. Wat betekent dat zwellingen en kringen een stuk minder worden. Hoe fijn is dat?!

 

LEES OOK: 9 tips om van je droge handen af te komen (en ze werken echt!)