Based on 4.192 reviews
Personal care Baby & kids Pregnancy Sun care Gifts Blogs

Hoe kies je de juiste verzorging voor je baby?

Posted by on

Screen Shot 2015-02-06 at 14.58.53 Ilonka ondersteunt kersverse ouders die net een kind hebben gekregen. We weten zelfs namelijk als geen ander dat het krijgen van een baby een wonder is, maar dat het soms ook erg zwaar kan zijn. Tijdens ons gesprek vertelde Ilonka ze dat ze net als wij groot voorstander is voor het gebruik van natuurlijke baby verzorgingsproducten.

“Vanuit mijn eigen praktijk Babyrelaxed begeleid en ondersteun ik ouders als babyconsulent. Ze kunnen met al hun vragen over de zorg van hun baby bij mij terecht. Zo ook met de vraag welke verzorginsproducten nu geschikt zijn voor de allerkleinste. Want staat niet elke nieuwe ouder wel eens voor de schappen vol met babyproducten? Hoe kun je nu kiezen? Ze beloven allemaal hetzelfde; het beste voor jouw baby. Maar is dat ook zo?”

“Ik adviseer om natuurlijke producten te gebruiken, zoals jullie NAÏF Care producten. Verzorgingsproducten worden namelijk wel opgenomen door het huidje van de baby. Deze verzorgingsproducten bevatten geen chemicaliën en andere schadelijke stoffen. Deze stoffen voegen niets toe en drogen de huid van jouw baby alleen maar uit. Toch staan er vele in de schappen en vaak voor een voordeligere prijs.”

“Als kinder en highcare-neonatologie verpleegkundige in het ziekenhuis leg ik ouders vaak uit waarom een babyhuidje zo verschilt met die van ons. Wist je al dat de huid het grootste orgaan is van de mens? Een babyhuid 5x dunner is en daardoor veel sneller producten opneemt in het bloed? De beschermende laag werkt bij jouw baby nog niet zo goed. De beschermende zuurgraad is namelijk nog niet helemaal aanwezig. Daarom is het extra belangrijk dat je een product gebruikt waarbij het huidje van jouw wondertje zich zo goed mogelijk kan ontwikkelen.”

We kregen ook nog enkele tips van Ilonka die we natuurlijk graag met jullie delen: naif-verzorgingsproducten-3
  • Was het haar van je baby hooguit één keer per week en alleen met shampoo als het echt nodig is. Het is goed om de shampoo met water te verdunnen voordat je het daadwerkelijk gebruikt.
  • Twee keer per week badderplezier is voldoende. Wassen met water mag natuurlijk wel dagelijks.
  • Een heerlijk zacht babyhuidje willen we allemaal! Smeer daarom na het badderen je baby in met verzorgende bodylotion of olie.
  • Gebruik in de eerste periode liever geen washgel, het is namelijk voldoende om in deze periode alleen water te gebruiken. Een drupje badolie kan echter geen kwaad.
PS. Wat wij natuurlijk extra leuk vinden is dat Ilonka in haar praktijk een cursus heeft voor Papa's.