Based on 4.192 reviews
Personal care Baby & kids Pregnancy Sun care Gifts Blogs

Hoe geef je jezelf een buikmassage tijdens de zwangerschap?

Posted by S. Trompetter on

Even indalen... Letterlijk en figuurlijk. Tijdens je zwangerschap gebeurt er een hoop in je lichaam, maar ook in je hoofd. To do lijstjes, voorbereidingen, kwaaltjes. Om jezelf niet voorbij te lopen kan het goed zijn om even in te checken bij jezelf en de baby. Even die connectie maken, aandacht voor jezelf. En hoe beter dan een buikmassage!

We spraken met Jill van der Veen, die in 2014 haar eigen platform Mom • Me • Soul is gestart. Haar missie is om zwangere vrouwen ontspanning te bieden met de focus op een goed herstel, zodat ze kan leven vanuit haar ware potentie en in haar kracht staat. Een buikmassage is niet alleen van praktisch nut om de huid soepel en zacht te houden (draagt bij aan het voorkomen van striae en striemen), ook mentaal is het fijn om een betere connectie te maken met de baby.

Hoe geef je jezelf een buikmassage?

MOM • ME • SOUL · Zwanger - Buikmassage


PODCAST: Buikmassage door Jill 

STAPPENPLAN: 

Stap 1
. Maak het jezelf comfortabel; telefoon uit, lichten dimmen, kaarsjes aan en een fijn muziekje op. (voor playlists klik hier). Zorg voor een comfortabele houding, op de bank bijvoorbeeld, met je rug iets omhoog en genoeg kussens om je rug helemaal te ondersteunen. Het is belangrijk dat er geen opening is tussen je rug en de bank. Stop als laatste een dik kussen onder je knieën, zodat je onderrug ontlast wordt.

Stap 2. Maak je handen warm en laat de energie stromen door in je handen te wrijven; energetisch je handen wassen

Stap 3. Voordat je gaat masseren maak je contact met de baby; leg je handen op je buik, praat in gedachten of hardop, of zing een lied. Als je ergens mee zit, deel het met de baby. Of vertel wat je gaat doen en wat je intentie is.

Stap 4. Breng de olie/balm aan op je handen, maak het warm en wrijf dan je buik ermee in.

Stap 5. Grepen: cirkels met de klok mee, tegen de klok in, zigzag, een hand als kuiltje voor de billen en de ander maakt kleine cirkels, naar beneden strijken, langs de liezen richting vulva strijken.

Stap 6. Herhaal je intentie en masseer op het ritme van de muziek.

5 minuten masseren per dag

Jill: “Je buik masseren is een van de kleine momentjes dat je contact maakt met de baby en daarmee bewuster je zwangerschap doorgaat en nog meer kunt genieten. De grootste wens die ik van zwangere vrouwen hoor is; ik wil optimaal kunnen genieten, of nóg meer genieten dan de vorige zwangerschap. En juist die kleine momentjes kunnen daaraan bijdragen. 5 minuutjes per dag, het kan ook staand of voordat je gaat slapen, in bed. Hoe vaker je het doet, des te makkelijker kan je contact maken met de baby.

En niet alleen dat, het draagt bij aan selfcare, de zorg voor jezelf en je mooie huid, liefde en dankbaarheid voor je baarmoeder, die 9 maanden dit prachtige kindje draagt en zoals Moeder Natuur het bedoeld heeft je baby op een magische wijze ter wereld brengt. Langzaam aan zul je een routine opbouwen, en deze kun je ook weer meenemen als de baby geboren is om jullie beiden in ontspanning te brengen. Dit is een cadeautje voor jezelf, je baby en je mooie, krachtige lichaam”

 

Jill van der Veen - buikmassage

 

Wil je meer weten over de massages, hypnotherapie of andere cursussen van Mom * Me* Soul door Jill? Neem dan een kijkje op haar website

Door: Jill van der Veen in samenwerking met Naïf