Based on 4.192 reviews
Personal care Baby & kids Pregnancy Sun care Gifts Blogs

Feit of fabel: De lentezon is feller dan de zomerzon

Posted by S. Trompetter on

Nog even en dan gaat de lente officieel van start. En eerlijk, de lentezon heeft zich stiekem al goed laten zien! Fijn, maar dat betekent dus ook dat er gesmeerd moet worden. Vooral omdat onze huid - of die van je kind - weinig zon heeft gezien de afgelopen maanden.

 

Ze lijken onschuldig, die eerste zonnestralen in deze maanden. Heerlijk toch, lekker naar buiten met je kind, even wat Vitamine D op doen. Zeker, maar wist je dat je dus ook nu zonverbranding kunt oplopen? Vooral tere huidjes en lichte huidtypes.

 

Lentezon vs. zomerzon

Het is inderdaad zo dat de lentezon minder kracht heeft dan de zomerzon, maar omdat je huid in de wintermaanden relatief minder zonnestralen heeft gezien, is 'ie nog niet gewend. Hierdoor is je huid extra kwetsbaar voor verbranding en is de kans op DNA-schade groter. Ai, dat wil je natuurlijk voorkomen!

  

Temperatuur

De graden hebben misschien nog niet de 20 aangetikt, maar zonnekracht hangt niet samen met temperatuur, zoals velen wel denken. Zo kan de zon op een koele, zonnige dag net zo sterk zijn als op een warme dag. Het advies luidt dan ook: smeren, smeren, smeren en je huid - plus die van je kind! - geleidelijk te laten wennen aan de zon.

   

En over welke SPF hebben we het dan?

Gebruik je een Dagcrème met natuurlijke SPF dan is dat voor nu voldoende, ga je echt vol de zon in, dan kun je daar zonnebrandcrème op of onder smeren (mag overigens altijd), maar net welke je gebruikt (dat zit zo). Een baby hou je het eerste jaar uit de zon, daarna kun je smeren vanaf SPF30 of SPF50

    

Na de zon

Niet alleen tijdens de zon moet je smeren, ook na de zon heeft je huid verzorging nodig. Maak kennis met onze Cooling After Sun Gel. De Naïf Cooling After Sun Gel kalmeert en verkoelt. Ingrediënten zoals Aloë Vera en Glycerine verminderen roodheid van de huid na blootstelling aan UV-straling. Kids love fun in the sun, but no one likes a fried baby!

LEES OOK: Feit of fabel: Met een hogere beschermingsfactor kun je langer in de zon.

Bron: Huidarts