Based on 4.192 reviews
Personal care Baby & kids Pregnancy Sun care Gifts Blogs

Deze ingrediënten zijn onmisbaar in je skincare routine

Posted by Sjoerd Trompetter on

Dagelijks gebruiken we gemiddeld 12 beauty producten. Deo, dag- en nachtcrème, shampoo, conditioner, douchegel, foundation, blusher, mascara, hairstyling, parfum en tandpasta. Weet jij wat er allemaal aan ingrediënten in zit? Goed om even de achterkant van je producten te checken. Wij leggen uit welke je sowieso in je routine wilt hebben.

Zonnebloempitten

De olie van zonnebloempitten is een lichte plantaardige olie die geen vettige laag achterlaat op de huid. Door het hoge gehalte aan onverzadigde vetzuren, zoals linolzuur, helpt de olie om vocht vast te houden. Verder is zonnebloemolie ook een goede 'drager' voor andere werkzame stoffen. Het perfecte ingrediënt voor een gezichtsreiniger dus, want een juiste reiniging zorgt voor een betere opname van de ingrediënten uit je dag- of nachtcrème.


Avocado

Of je nu je tanden erin zet of de vrucht gebruikt om je huid te verzorgen. Avocado's staan bekend om hun goede en gezonde vetten, maar ze bevatten ook veel verschillende vitaminen. Zo bevat avocado olie onder andere de vitamine A (bevordert celreparatie), vitamine K (nodig voor een goede bloedstolling) en vitamine C (stimuleert het ontgiften van je huid).

Verder wordt avocado olie gebruikt om de huid te voeden en te beschermen tegen uitdroging. De gezonde vetten, vitaminen en antioxidanten hydrateren je huid en houden je huid gezond en soepel. Resultaat? Die gezonde glow op je gezicht.


Amandel

Amandelolie is een heerlijke olie voor de huid die rijk is aan vitamine A en C (bevordert huidvernieuwing) en vitamine E (neutraliseert vrije radicalen). Dit voedt en herstelt de huid. Het ideale ingrediënt voor een nachtcrème, zodat je huid ‘s nachts kan genezen. De olie kalmeert irritatie en ontspant de huid: een remedie tegen droge plekjes, maar ook tegen psoriasis en eczeem.


En welke ingrediënten wil je liever vermijden?

Parabenen worden als conserveringsmiddel toegevoegd aan cosmetica, zodat het langer goed blijft. Omdat we als vrouw genoeg aan onze eigen hormonen hebben, hebben we deze natuurlijk liever niet nog extra. Je herkent parabenen op het etiket met methylparabeen, ethylparabeen, propylparabeen, butylparabeen, isobutylparabeen. Ook het chemische alternatief voor parabenen, phenoxyethanol, is er één die we liever vermijden.

Verder heb je ook de stoffen die je huid uitdrogen, zoals de harde schuimmiddelen SLS of SLES. Waarom dit wordt gebruikt in cosmetica? Lekker goedkoop en omdat we het gevoel hebben dat we pas goed schoon zijn als we flink zijn ingesopt. Helaas wordt je huid hier niet blij van, omdat het deze kan uitdrogen. Dan kiezen we liever voor mildere variant, waarbij kokosvezels de hoofdrol spelen (Sodium Coco Sulfate). De harde schuimmiddelen herken je met Sodium Laureth Sulfate en Sodium Lauryl Sulfate.