Based on 4.192 reviews
Personal care Baby & kids Pregnancy Sun care Gifts Blogs

Beat the Microbead! Plastic in cosmetica belandt in de oceaan

Posted by S. Trompetter on

Wist je dat er microplastics, microbeads en nanoplastics zitten in veel van je beauty producten? Niet oké vinden wij bij Naïf! De plastic die in jouw doucheputje verdwijnt vult namelijk de oceaan, komt in ons drinkwater terecht en dieren eten het op. Het is niet biologisch afbreekbaar en blijft dus bestaan. Goed om je hier bewust van te zijn. Buiten dat je kunt denken aan bijvoorbeeld geen plastic zakjes meer te gebruiken in de supermarkt, kun je ook je badkamer in duiken. En daar helpen wij je een handje bij.

Dus hoe zit jij met plastic? Let je al een beetje op je verbruik? Plastic Soup Foundation heeft daar een app voor ontwikkeld: Beat the Microbead. Door jou bewuster te maken van je keuzes helpt Beat the Microbead een einde te maken aan microplastics in veel producten die je dagelijks gebruikt.

Deze microplastics, die je met het blote oog bijna niet kunt zien, kunnen via ons doucheputje in het rioolstelsel terecht komen. Ze zijn zó minuscuul klein dat ze door de filters van waterzuiveringsinstallaties heen glippen en in rivieren en oceanen terecht kunnen komen. En zo dragen ze bij aan het groter worden van de plastic soep. Zeedieren kunnen zo de microplastics binnen krijgen en via de voedselketen belanden ze ook op je bord. Om je een idee te geven: per portie mosselen, krijg je gemiddeld negentig stukjes microplastic binnen. Say what?!

Sinds 2012 voert de Plastic Soup Foundation de campagne Beat the Microbead. Het doel is om te voorkomen dat microplastics uit verzorgingsproducten in het milieu en onze eigen leefomgeving terecht komen. Ze sporen producenten aan om (micro)plastics uit hun producten te halen en vragen jullie om geen producten met microplastics meer te gebruiken. Bron: Plastic Soup Foundation.
 

Dus hoe werkt het?

De Beat the Microbead app is een simpele manier om uit te vinden welke producten microplastics bevatten en dus milieuvervuilend kunnen zijn. Met de Beat the Microbead-app kun je makkelijk zien of één van je producten plastic bevat. Met de app scan je de ingrediëntenlijst van je producten. Zorg ervoor dat de hele lijst zichtbaar is in het frame en maak een foto. De app analyseert je product en binnen een paar seconden weet je of er microplastics in zitten. Simple as that. Dit is hèt digitale steuntje in de rug om duurzamere keuzes te maken.

 

En de producten van Naïf?

Plasticvrije merken krijgen het Zero Plastic Inside logo en verklaren zo dat de producten helemaal vrij zijn van microplastics. Ook Naïf heeft het Zero Plastic Inside certificaat gekregen. En dus krijg je bij alle nieuwe verzorgingsproducten van Naïf een groen scherm in de app. Woohoo!

Nog meer goed nieuws: Naïf is 's werelds allereerste Beauty Angel van Plastic Soup Foundation! Als Beauty Angels staan wij volledig achter de missie van Plastic Soup Foundation, namelijk om een halt toeroepen aan het vervuilen van de oceaan en het voorkomen dat er nog meer plastic in terecht kan komen. En daar zijn we enorm trots op!

 

Wil je nog meer doen?

Ook jij kan Plastic Soup Foundation een handje helpen om plastic uit je crème, deo en cosmetica te krijgen! De Beat the Microbead is een groot succes en sinds de uitzendingen van de Keuringsdienst van Waarde en Jinek is Plastic Soup Foundation overspoeld met nieuwe gebruikers. Er zijn nu al 874.000 producten gescand! Hiervan staan nog 90.000 producten in de wachtrij om gescreend en goedgekeurd te worden.
 
Daarom hebben we je hulp hard nodig. Dus doneer nu en help ons in de strijd tegen microplastics in cosmetica!