Based on 4.192 reviews
Personal care Baby & kids Pregnancy Sun care Gifts Blogs

B the change of personal care: Naïf is B Corp gecertificeerd!

Posted by Sjoerd Trompetter on

Naïf is officieel gecertificeerd als Benefit Corporation, oftewel ‘B Corp’. Whoop! Sociale impact, verantwoordelijkheid, transparantie en duurzaamheid, dat is waar de wereldwijd 2.500 bedrijven met een B Corp certificaat voor staan. Klinkt goed, hè? Lees hier meer.

 

Dus wat is B Corp?
Een gecertificeerde B Corp voldoet aan hoge normen qua sociale en milieugerelateerde prestaties. “Het is een enorme mijlpaal dat Naïf zich nu onder deze bedrijven mag scharen,” vertelt Jochem Hes, één van de twee oprichters van Naïf.

Het certificaat wordt alleen toegekend aan bedrijven die meer dan 80 punten hebben behaald in de zogenaamde B Corp Impact Assessment. Het bemachtigen van het certificaat is een uitgebreid traject, waarbij een groots bedrijfsonderzoek wordt uitgevoerd. Veel aanpassingen hoefden er trouwens niet gedaan te worden om het certificaat te behalen. “Het zit in ons DNA, we weten niet beter!”

Goed voor mens en natuur
Naïf houdt het graag simpel. We gaan er vanuit dat iedereen Naïf moet kunnen winkelen. Zorgeloos en zonder valse beweringen of ingrediënten die slecht zijn voor mens en natuur. Dat kan enkel met natuurlijke, vegan en duurzame producten. De producten van Naïf bevatten geen chemische ingrediënten als minerale oliën, chemische conservering of harde chemicaliën. Alle producten en verpakkingen zijn plasticvrij en ook de distributie gaat op natuurlijke wijze. Samen met de Plastic Soup Foundation wil Naïf bijdragen aan de bewustwording van de effecten van microplastics op de natuur. Niet gek dus, dat we nu B Corp gecertificeerd zijn.

Samen een duurzame economie opbouwen
Gecertificeerde B Corporaties zijn een nieuw soort corporate, één die doelen en winst in evenwicht houden. Deze bedrijven zijn wettelijk verplicht rekening te houden met de impact van hun beslissingen. Ze zijn verantwoordelijk voor hun klanten, werknemers, leveranciers, gemeenschap en het milieu. Het is een gemeenschap van leiders die één gezamenlijk doel nastreeft: bedrijven mét winstoogmerk inzetten om de kracht van zaken doen te gebruiken om een inclusieve en duurzame economie op te bouwen. Een global movement waar Naïf graag bij hoort. We willen meer bedrijven stimuleren mee te doen, dat er maar vele mogen volgen!

Lees meer: Onze Responsibility page