Based on 4.192 reviews
Personal care Baby & kids Pregnancy Sun care Gifts Blogs

5x zo vervang je plastic in je badkamer

Posted by Sjoerd Trompetter on

Er zijn meerdere redenen om plastic te verminderen: Het vult de natuur, komt in ons drinkwater terecht en dieren eten het op. Het is niet biologisch afbreekbaar en blijft dus bestaan. Niet oké. Goed om je hier bewust van te zijn. Buiten dat je kunt denken aan bijvoorbeeld geen plastic zakjes meer te gebruiken in de supermarkt, kun je ook je badkamer in duiken. Alle kleine beetjes helpen.

 

1. Microbeads

Ken je die scrubkorrels in je scrub? Of misschien wel die korreltjes in je tandpasta? Vaak zijn die hele kleine plastic balletjes. Bij Naïf gebruiken we rijst en calcietkorrels in onze Face Scrub.

 

2. Plastic tandenborstel

Vervang je huidige tandenborstel eens door een bamboe-variant. Bij goede natuurdrogisterijen of online kun je ze kopen. De Humble Brush is een bekende.

 

3. Wattenstaafjes

De lange delen bij de wattenstaafjes bestaan uit plastic. Je hebt tegenwoordig dus ook houten wattenstaafjes. Heel handig en biologisch afbreekbaar.

 

4. Tampons & maandverband

Een vrouw gebruikt gemiddeld 10.000 stuks tampons & maandverband in haar leven. Wist je dat hier vaak plastic (en andere chemicals) in is verwerkt? Een no-go als je het ons vraagt. Je hebt hier tegenwoordig allerlei alternatieven voor, zoals de menstruatiecup, maar ook de producten van Yoni zijn al een stuk vriendelijker voor body and nature.

 

5. DIY

Maak zelf je producten. Denk aan deo, face masks en conditioner. Stop ze in glazen potjes met een kurken dop. Het is altijd leuk om zelf de keuken in te duiken om je eigen producten te maken!

 

LEES OOK: Wist jij dit? Zo worden rimpels verergerd